Sultanbeyli Saldırısını Halk Savunma Birliği Üstlendi - Son Dakika
Güncel

Sultanbeyli Saldırısını Halk Savunma Birliği Üstlendi

Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne düzenlenen bombalı saldırıyı, geçtiğimiz aylarda İBDA/C'ye yakın bir dergiyi bombalayan ve Albay Fehmi Altınbilek'e suikast düzenleyen örgüt üstlendi.

10.08.2015 16:12  Güncelleme: 19:17

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir polisin şehit olduğu 10 kişinin yaralandığı çifte saldırıyı Halk Savunma Birliği adlı örgüt üstlendi.

SALDIRI NASIL OLDU?

Sultanbeyli'de bombalı araçla polis merkezine düzenlenen saldırıda üçü polis 10 kişi yaralanırken, saldırgan da hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından olay yerinde inceleme yapan polislerin üzerine ateş açılmış operasyonda iki saldırgan öldürülmüş, bir polis de şehit oldu.

TWITTER'DAN ÜSTLENDİLER

Twitter'da ise ilginç bir gelişme yaşandı. Halk Savunma Birliği adlı hesaptan yapılan açıklama saldırılar üstlenildi, açıklamada "Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne birimlerimiz tarafından fedai eylem ve sonrasında saldırı düzenlenmiştir." denildi. Açıklamada 3 teröristin öldüğü bilgisine yer verildi.

YİNE O ÖRGÜT

Çifte saldırıyı, Marksist/Leninist/Maoist Halk Savunma Birliği adlı bir örgüt üstlendi. Örgütün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'ne birimlerimiz tarafından fedai eylem ve sonrasında saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda, fedai eylemdeki bir savaşçımız şehit olmustur. Fedai eylem sonrası bir işgalci kuvvet üyesi öldürülerek cezalandırılmıştır. Fedai eylem ve sonraki saldırımızda 3 özgürlük savaşçımız şehit olmuştur." denildi.

DERİN BAĞLANTILAR

Örgüt, daha önce de İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi'ne yakınlığıyla (İBDA-C) bilinen Adımlar dergisinin Kağıthane'deki bürosuna yönelik 26 Mart 2015'te gerçekleştirilen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı üstlenmişti.

SEÇİM GÜNÜ ÜNLÜ ALBAYA SUİKAST

Örgüt seçim günü çok tartışılan ve "derin bir saldırı" olarak tanımlanan suikaste imza attı. Kızıldere operasyonunun komutanı Fehim Altınbilek yine aynı örgütün hedefi oldu.

"MİT'Çİ DEĞİLİZ"

Örgüte ait olduğu öne sürülen Twitter hesabından MİT ve kontragerilla mensubu olduklarına dair yöneltilen eleştiri ve ididalara karşı sık sık bunun böyle olmadığına dair savunma amaçlı paylaşımlar yayımlanıyor.

KİMLİĞİNİ SADECE DEVLET BİLİYORDU

Türkiye tarihinin en karanlık günlerindeki operasyonlara imza atıp, adını değiştirmesine rağmen seçim günü susturucu silahla vurulan emekli Albay Fehmi Altınbilek saldırısında son gelişme: Altınbilek'in adresine noterde işe başlayıp MERNİS üzerinden ulaşan şüpheli, saldırıdaki sırt çantasıyla her yere gidince yakayı ele verdi! Şüphelinin, MERNİS üzerinden Abdullah Gül ve Zehra Develioğlu'nun adres kayıtlarına ulaştığı da belirlendi.

O ALBAY KİMDİ?

Fehim Altınbilek, Tokat Kızıldere'de, 30 Mart 1972'de, Mahir Çayan ve 9 arkadaşının ölümü ile sonuçlanan askeri operasyon ile TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya'nın yaralı yakalandığı operasyonu yöneten, adı Susurluk olayı ile Abdi İpekçi cinayetine de karışan isimdi.

DEVLET ONU SIR GİBİ SAKLIYORDU

Çetin Oğuz adı altında yeni bir yaşam kuran emekli Albay Fehmi Altınbilek, son genel seçimin yapıldığı 7 Haziran Pazar günü, Balmumcu'daki Jandarma Bölge Komutanlığı lojmanlarından çıkıp, oy kullandıktan sonra yaya olarak dönerken, eşi Asuman Altınbilek ile birlikte silahlı saldırıya uğrayarak yaralandı.






Sultanbeyli Saldırısını Halk Savunma Birliği Üstlendi

Son Dakika Güncel Sultanbeyli Saldırısını Halk Savunma Birliği Üstlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • Özer: Aciiiil Barış oylar hdp ye 17 52 Yanıtla
    akigo: hdpnizisikeyim 26 13 KAHROL: HDP meclise girince bunlar oldu aposuymuş hdpsıymiş yılan gibi başınızı koparmadan durmazsını siz 14 9
  • vatansever: devletin polisine işgalci kuvvet üyesi diyen bir örgüt kime hizmet ediyor acaba.pislik herifler. 36 2 Yanıtla
  • new york: g....ze diken batsa hdp den bilirsiniz 10 22 Yanıtla
  • K: Daha hangi örgütler cıkacak 27 2 Yanıtla
  • it sürüleri: Kimi kimden koruyosunuz terorist kopekler 23 5 Yanıtla
  • ismail: orospu çocukları dinsiz köpekler 21 3 Yanıtla
  • TÜRK: Böylelerini ecdadlarından baslayıp kısırlaştırcaksın bunların hepsi sözde barış adı altında apo bayraklarıyla dolaşanlar yaşadıkları yere ihanet eden vatan hainleri 22 1 Yanıtla
  • Zafer: Kim illegal bir örgüte mensup olursa Vatana ihanetten idamla, anne baba kardeşleri eşi ve çocukları sınır dışı ile cezalandırılsın inşallah yeni yasa böyle olur. Sınır dışı cezasından kurtulmak için tek formül haini devlete teslim etmekle olsun yoksa bunlar türemeye devam eder böcek gibi heryerden çıkarlar. Sınır dışı olanların mal varlığına devlet el koyar. Böyle temiz hesap. 20 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement