Taksim'de Çelenk Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Taksim'de Çelenk Gerginliği

Taksim\'de Çelenk Gerginliği

İstanbul Valiliği'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma töreninde gerginlik yaşandı.

28.10.2012 15:14

İstanbul Valiliği'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma töreninde gerginlik yaşandı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda bir grup, törene katılarak çelenk bırakmak isteyince polis tarafından engellendi. Kısa süren gerginliğin ardından alana giren grup, çelenklerini Atatürk Anıtı'na bıraktı.

İstanbul Valiliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Taksim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma töreni gerçekleştirdi. Törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 1'nci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve vatandaşlar katıldı. Vali Mutlu, Başkan Topbaş ve 1'nci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, sırasıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bir süre törene katılan öğrencilerle sohbet ederek, "Ailelerinize selamlarımı iletin. Kardeşlerinize okulda arkadaşlarınıza iyi dileklerimi ulaştırın. Hepsinin bayramını kutluyoruz. Sizlere başarılar diliyoruz. Her şey gönlünüzce olsun. İnşallah geleceğin güçlü Türkiye'sini sizin gibi iyi yetişmiş gençler daha da güçlü hale getirecektir" dedi.

İstanbul'un 29 Ekim günü renkli bir kutlamayla Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Milletçe Cumhuriyeti beraberce kurduk. Cumhuriyetin kazançlarını birlikte yaşamaktayız. Büyükşehir belediyesi olarak bizden 2006 yılında başlattığımız bu ulusal bayramımızın halkla beraber coşkuyla kutlanması anlamında 7 yıldan beri İstanbul boğazında Boğaz köprüsü ve Kız Kulesi arasında havai fişek ve ışık gösterileri yapmaktayız. Sayın valimize bu çalışmalarımızı protokole aldığı için ayrıca teşekkür ederim. Ben bu kutlamalara İstanbulluları davet ediyorum. Her geçen gün çok daha farklı kutlanmakta. Cumhuriyet bizim en önemli kazanımımız ve bayrağımızın gönderdiği bağımsızlılığımızın sembolü olarak dalgalanmasına vesile olan bu büyük bayrama hep beraber aynı coşkuyu dünyaya haykıran bir birlikteliği sunmak üzere heyecanı yaşayacağız" diye konuştu.

Tören esnasında aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da aralarında bulunduğu bir grup, alana girmek ve çelenk bırakmak istedi. Ancak polis, siyasi partilerin çelenk bırakmak programının yarın yapılacağını belirterek grubu alana almak istemedi. Yaşanan kısa süreli çelenk gerginliği ardından CHP'li grubun alana girmesine ve çelenk bırakmasına izin verildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, yetkililerin 5 dakikalık bir törene dahi tahammül edemediğini savunarak, "Şu Taksim'in etrafına bir bakın her yer bariyer dolu. Her yer güvenlik mensubu dolu. Her yer ablukaya alınmış, Taksim'i kimden koruyorsunuz? Atatürk'ü kimden koruyorsunuz? Atatürk'ün korunması gereken kişiler sizlersiniz aslında. Halk burada, resmi zevat nerede? Resmi zevat şu an kaçmakla meşgul"

dedi.

Salıcı, yarın Cumhuriyet yürüyüşü için Ankara'da olacaklarını da sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taksim'de Çelenk Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement