Tanıtımı Yapılacak Ambulans Helikopter, Kalp Krizi Geçiren Hasta İçin Havalandı - Son Dakika
Güncel

Tanıtımı Yapılacak Ambulans Helikopter, Kalp Krizi Geçiren Hasta İçin Havalandı

Tanıtımı Yapılacak Ambulans Helikopter, Kalp Krizi Geçiren Hasta İçin Havalandı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Ambulans Servisi (İZAS) faaliyete geçişinin 5'inci hizmet yılını kutladı.

19.02.2013 13:44

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Ambulans Servisi (İZAS) faaliyete geçişinin 5'inci hizmet yılını kutladı. Düzenlenen basın toplantısı sonrası ambulans helikopterinin tanıtılacağı sırada Foça İlçesi'nde kalp krizi vakasının anonsu yapıldı. İZAS ekibi vakaya müdahale etmek için hareket ederken, İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz da ekibe eşlik etti.

İzmir ve çevre illerine hizmet veren İzmir Ambulans Servisi (İZAS) 5'inci yılını düzenlediği basın toplantısı ile kutladı. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen toplantıya İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz, İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turan Sofuoğlu, Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ve İZAS ekibi katıldı.

İZAS ekibiyle gurur duyduklarını ve hizmetlerinin örnek olduğunu söyleyen İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz, İZAS ekibinin 4 yıl içinde 2 bin 160 vakaya ulaştığını belirtti. Filmlerde görülen helikopterlerin karayoluna ve dağlara indiği görüntülerinin İZAS ekibiyle gerçek hayata taşındığını belirten Türkyılmaz, "Artık eskisi gibi zorlu imkanlar içerisinde değiliz. Bakanlığımızın politikaları meyvelerini hızlı şekilde veriyor. Helikopter ambulanslar bunun en güzel göstergesidir. Çok büyük emek var. Sadece İzmir'e değil Muğla, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyon, Uşak gibi birçok ile de hizmet veriyoruz. Yaşanan acil bir durumda karayoluna bir helikopter indiğinde şaşırmayın" dedi.

GECE UŞULARI DA BAŞLAYACAK

İZAS ekibinin vakalara olay yerinde müdahale ettiğini belirten İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turan Sofuoğlu, kısa süre içerisinde ambulans ekibinin gece uçuşlarına da başlayacağını söyledi. Olay anı vakalarına müdahale oranını artırmak istediklerini vurgulayan Sofuoğlu, "Primer vaka diye bir şey var, dünyada önemlidir. Bizim yerinde müdahale sayısını arttırmamız lazım. Bizzat olay yerine iniş yaparak vakaları müdahale etmemiz çok önemlidir. Çok iyi koordinasyon gerekiyor. Primer vakaların oranını arttırmaya çalışıyoruz. İzmir helikopter ekibi risk alarak, primer vakalarda yüzde 10'lara ulaştı. Bu oranı daha da arttıracağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz, İZAS ekibinden kaptan Pilot Albay Ali Seymen, Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü Dr. Okan Özmen, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, Güney Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanı Eşref Okunakol, Güney Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan'a plaket takdim etti. Plaket töreninin ardından pasta kesildi ve heliport alanına geçildi. Helikopterin tanıtımı yapılacağı sırada Foça'dan bir kalp krizi anonsu gelince ambulans helikopter hemen havalandı. Müdahale ekibine İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz da eşlik etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tanıtımı Yapılacak Ambulans Helikopter, Kalp Krizi Geçiren Hasta İçin Havalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement