TBMM Başkanı Çiçek, Down Sendromlu Sporcu Çocukları Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek, Down Sendromlu Sporcu Çocukları Kabul Etti

TBMM Başkanı Çiçek, Down Sendromlu Sporcu Çocukları Kabul Etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Samsun - Ayvacık Ada Spor Klubü Başkan Yardımcısı Özlem Yeşilyurt ve beraberindeki down sendromlu sporcu çocukları kabul etti.

23.02.2012 18:04

Tbmm Başkanı Cemil Çiçek, Samsun - Ayvacık Ada Spor Klubü Başkan Yardımcısı Özlem Yeşilyurt ve beraberindeki down sendromlu sporcu çocukları kabul etti. Kabul'de çocuklara AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'da eşlik etti.

TBMM Başkanı Çiçek, kendisini çok sayıda kişi, kurum ve kuruluşun ziyaret ettiğini ancak bu ziyaretin kendisi için çok önemli ve anlamlı olduğunu vurguladı. TBMM Başkanı Çiçek sözlerinde şunları kaydetti: "Bu çocuklarımız Türkiye'nin bir gerçeğidir. Hepsi bizim için birer imkandır. Karşımızda onları engel olarak değil, Türkiye'nin ayrılmaz parçası, canımızdan, ciğerimizden bir parça olarak kabul ediyoruz. Hayata tutunabilmeleri, ayakta kalabilmeleri ve mutlu olabilmeleri için devlet elinden geleni yapıyor"dedi

TBMM Başkanı Çiçek,çocuklarla sohbet ederek hangi takımı tuttuklarını ve ilgilendikleri spor dallarını sordu. Bir çocuğun, "Sizi çok beğeniyorum" çok başarılısınız demesi üzerine TBMM Başkanı Çiçek, "Ben de sana mahcup olmamaya çalışacağım" ifadesini kullandı.

Heyet Başkanı Özlem Yeşilyurt ise, Türkiye'de 300 bin down sendromlu birey olduğunu belirterek, dünyadaki yönelime paralel olarak Down sendromlu çocukların kendilerini daha iyi hissetmeleri ve kendileriyle yarışabilmeleri için federasyon kurma girişimi başlattıklarını ifade etti. TBMM Başkanı Çiçek, kendisine okulda yaptıkları bir tabloyu ve üzerinde ismi yazılı formayı hediye eden çocuklara çeşitli hediyeler sundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek, Down Sendromlu Sporcu Çocukları Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement