Karaca: Dağcılıkta Büyük Bir Patlama Yaşanacak - Son Dakika
Güncel

Karaca: Dağcılıkta Büyük Bir Patlama Yaşanacak

Karaca: Dağcılıkta Büyük Bir Patlama Yaşanacak

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, 'çözüm süreci' ile dağcılıkta büyük bir patlama yaşanacak, dedi.

01.07.2013 14:04  Güncelleme: 14:49

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, 'çözüm süreci' ile insanlarda her yerde rahatlıkla gezme özgürlüğü oluşmaya başladığına dikkat çekerek, "Serbest dolaşım oluşacağı için dağcılıkta büyük bir patlama yaşanacak, çok sayıda insan dağlara çıkacak" dedi.

Rize'de Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü'nce (KDRK) düzenlenen ve 5 gün sürecek olan 15'inci Uluslararası Kaçkar Dağcılık Şenliği etkinliğinin açılışı için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Yağmur nedeniyle kısa tutulan törende TDF Başkanı Alaattin Karaca ile KDRK Başkanı Asım Haberal Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Açıklamalarda bulunan TDF Başkanı Alaattin Karaca, dağcılık şenliklerinin Türk dağcılığının yayılması ve tanıtılmasına büyük katkı sağlayan faaliyetler olduğunu belirterek Türkiye'de yılda 20'ye yakın şenlik ve şölen düzenlendiğini söyledi. Karaca, "Ülkemizdeki dağcılık sporu bundan 15 yıl önceki gibi değil. 1998 yılında Türkiye'de lisanslı dağcı sayısı 918 kişi idi. Bu rakam bugün 32 bine ulaştı. O dönem 25 kulüp faaliyet gösterirken bu sayı bugün 956 oldu. O günlerde 23 ilde aktifken bugün 78 ilde faaliyet yapıyoruz" dedi.

'DAĞCILIKTA PATLAMA OLACAK'

'Çözüm süreci' ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki dağlara çıkanların arttığının belirtilmesi üzerine konuya değinen Karaca, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki dağlar uç noktalarda bulunuyor. Buralar bugüne kadar kötü amaçlı insanlar tarafından kullanıldı. Tehdit unsuru oldu, giden insanları orada görmek, onlarla buluşmak ve görüşmek istemediler. İnsanlar da korktukları için o bölgelere gidemediler. Hatta bazı dağlar yasaklanmıştı. Federasyon olarak uzun yıllar Cilo Dağı'na gitme şansını yakalayamadık. Faaliyet programımıza koyduk, tarihi geldi. O tarihte oraya gitmeye çalıştık ama 'güvenlik yok, çıkamazsınız' denildi. Çözüm süreci ile insanların her tarafta rahat gezme özgürlüğü oluşmaya başladığı için bugün çok sayıda insan farklı farklı bölgelerde dağlara çıkıyor. Munzurları yıllardan beri kullanamadık. Sadece Erzincan bölgesinde olanları değerlendirebildik. Artık Tunceli'den de başka bölgelerden de dağcı arkadaşlarımız Munzur dağlarına çıkabiliyor. Muş, Bingöl, Van bu bölgelerin tümü böyle. Serbest dolaşım oluşacağı için dağcılıkta büyük bir patlama yaşanacak, çok sayıda insan dağlara çıkacak." - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaca: Dağcılıkta Büyük Bir Patlama Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement