THY Kan Bağışında - Son Dakika
Güncel

THY Kan Bağışında

THY Kan Bağışında

THY Kızılay Kan Bağışı kampanyası başlattı, ilk kanı THY Genel Müdürü Temel Kotil verdi.

04.07.2011 14:01  Güncelleme: 14:44

Türk Hava Yolları (THY) Kızılay Kan Bağışı kampanyası başlattı, ilk kanı THY Genel Müdürü Temel Kotil ile THY personeli verdi.

THY personeli'nin "Kolları Sıvadık" sloganıyla başlattığı Kızılay Kan Bağışı kampanyasında ilk kanı Genel Müdür Temel Kotil verdi. THY Genel Müdürlük binasında oluşturulan kan verme merkezinde ilk kanı veren Temel Kotil'den 490 mililitre kan alındı. THY adına ilk kan bağışını gerçekleştiren Kotil, "Güzel bir duygu insanın hediye edebileceği olsa olsa en değerli şeyi kanıdır. İçinden özünden geliyor. THY olarak 16 bin çalışan olarak, her kişi de 3 kişi getirirse, bu sayıda kan vermiş olacağız" dedi. İnsanların kana ne zaman ihtiyaçları olacağının belli olmadığını söyleyen Kotil, herkesi kan bağışı yapmaya davet etti. Kotil, THY tarafından yapılan ve üzerinde "Kan Bağışı Destekçisi" yazılı rozetlerin de, kampanya süresince hosteslerin ve pilotların yakalarında takılı olacağını ve uluslararası alanda da seslerini duyuracaklarını anlattı.

BİNGAZİ'YE UÇMAK İSTİYORUZ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerdeki Bingazi ziyaretine eşlik eden Temel Kotil, " Libya'ya bu olaylardan sonra ilk olarak gittim. Çok güzel bir şehir, içeride emniyet var. Tabii ki, şehrin dışında çatışma oluyor. Şehrin içinde insanlar geceleyin bile dışarıya çıkabiliyorlar. Türkiye için önemli bir yer bizim için de önemli bir uçuş noktası, Sayın Bakanımızın heyetinde ben de vardım. Havaalanında şartlar uygun gözüküyor. Pistte sorun yok yalnızca uçuşa kapatılmış durumda ama izin çıkarsa uçmak isteriz oraya. İnsanlar çok samimi, çok sıcak, Türk heyetini inanılmaz güzel karşıladılar" diyerek Libya izlenimlerini de aktardı.

KAMPANYANIN, GENİŞ KİTLELERE ULAŞMASI İÇİN UÇAK İÇİNDEKİ EKRANLAR KULLANILACAK

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de, yaptığı konuşmada kendilerine her zaman destek olan THY'ye teşekkür ederken, kan bağışı yapmanın faydasını şöyle açıkladı: "Hatalı bir şey söylersem doktor arkadaşlarım beni bağışlasın. İnsan vücudundaki kan 120 günde bir yenileniyor. Vücut 120 gün sonra işi biten eski kanı dalak vasıtasıyla emiyor. İlik bu kez yeni kan yapıyor ve kalp vasıtasıyla da tekrar vücuda pompalıyor. İşte dalaktaki o eski kanı da vücuttan tuvalete atıyoruz. İşte burada karar vermemiz lazım. Nasıl olsa kendisini yenileyecek olan o kanı bağışlarsak insanlığa hizmet ederiz. Ama bu bağışı yapmazsak, o kan tuvalete atılacaktır. "

Kotil, basın toplantısı sonrasında Küçükali'ye bir THY uçağı maketi hediye ederken, ikili yakalarındaki "Turkish Airlines Türk Kızılayı Kan Bağışı Destekçisi" yazılı rozetle poz verdi.

Kampanyanın dana geniş kitlelere ulaşması için uçak içindeki ekranlar, fotoğraflı duyuru afişleri, rozetler ve internet bannerları kullanılacak. Temmuz ayı boyunca devam edecek olan kan bağış kampanyası, daha sonra da Türk Hava Yolları Sağlık Müdürlüğü'nün planlamasına paralel olarak devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel THY Kan Bağışında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement