Tırmanma Heyecanı Kartepe de Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Tırmanma Heyecanı Kartepe de Yaşandı

Tırmanma Heyecanı Kartepe de Yaşandı

2011 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın beşinci ayağı olan KOSDER Kartepe Tırmanma Yarışı'nda Manzara Restaurant önünden start aldı.

17.09.2011 16:54

Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ve Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın verdiği startlar ardından 15 yarışmacı 6 kilometrelik parkurda birinci gelmek için mücadele ettiler.

Kosder Kartepe Tırmanma Yarışı bu yılda Maşukiye Kartepe Kayak Merkezi çıkış yolu üzerindeki 6 kilometre uzunluğundaki parkurda yapıldı. Kocaeli İstanbul, Eskişehir, İzmir, Bursa, Ankara ve Antalya'dan 15 yarışmacı iki çıkış yaptıkları yarışlarda kıyasıya mücadele sergilediler. Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kosder Başkanı Ceyhun Yalçın, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Garnizon Komutanı Jan. Üstğm Serkan Esen, Ak Parti İl Yönetici Orhan Arıkan, belediye başkan yardımcıları ile meclis üyeleri ve yarış severin izlediği yarışlarda 12'si hakem 42 gözetmen ve görevlinin nezaret etti.

Yarış direktörlüğünü Serkan Yazıcı'nın yaptığı Kosder Kartepe Tırmanma Yarışı'nda parkur trafiğe kapatıldı. Yazıcı, "Güzel bir havada ve doğa güzelliklerine sahip güzide ilçelerimizden Kartepe'de düzenlenen tırmanma yarışında bize desteklerini esirgemeyen ve sporseverleri bir araya getiren Kartepe Belediyesine de teşekkür ediyoruz" dedi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Kartepe doğal güzellikleri sayesinde doğa sporlarına elverişli alanlara sahip eşsiz bir ilçe konumunda. Böylesi doğal güzellikleri olan bölgede güzel organizasyonların olmasını her zaman arzu ediyoruz. Bugünde halkımızın yoğun ilgi gösterdiği bu muhteşem organizasyona ev sahipliği yapmaktayız. Kartepe Tırmanma Yarışı Türkiye Şampiyonasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışları izleyenlerin memnuniyeti ve doğamızla tanışmalarıyla ilçemizin tanıtımında önemli katkıları olacağı düşüncesiyle tüm yarışmacılara başarılar diliyorum" dedi.

Kartepe yolu üzerinde yer alan Manzara Restaurant önünde verilen startla birlikte araçlar, asfalt zeminden oluşan 6 bin kilometrelik parkurda dereceye girebilmek için mücadele etti. Kartepe'nin muhteşem doğa güzellikleri arasın da motor sporlarıyla keyifli bir hafta sonu geçirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tırmanma Heyecanı Kartepe de Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement