Tokat'ta Asgari Ücret Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Asgari Ücret Tepkisi

Tokat\'ta Asgari Ücret Tepkisi

Tokat'ta Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) üyesi bir grup, asgari ücret için öngörülen yüzde 3+3'lük artışı protesto etti.

08.12.2012 16:54

Tokat'ta Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) üyesi bir grup, asgari ücret için öngörülen yüzde 3+3'lük artışı protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, 'Açlık sınırı 1000, asgari ücret 749 Lira' ve 'Asgari ücret değil, hakça bölüşüm, adil paylaşım' pankartı taşıyarak slogan attı. Grup adına açıklamayı TOKAD yöneticisi Ahmet Örs yaptı. Örs, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 2013 yılında uygulanacak asgari ücretle ilgili öngörülen oranın belirlendiğini söyleyerek, "Hükümetin bütçeye koyduğu bu artış sadece yüzde 3+3. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'Asgari ücret bin lira olursa batarız' sözünü hepiniz hatırlarsınız. Öngördüğü artışlarla asgari ücretin bin liraya ulaşması yıllar alacak gibi görünüyor. Kimse yoksulları, asgari ücret köleliğinde hayatta kalmaya çalışan emekçi sınıfları kandırmasın. Bu şartlar altında Asgari Ücret Tespit Komisyonu diye topladıkları figüranların yaptıkları bir orta oyunundan başka bir şey değildir. Önce sanıkların idamına, sonra da tanıkların dinlenmesine karar veren İstiklal Mahkemeleri'ne benzer bir durumla karşı karşıya kaldığımız ortadadır" dedi.

Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1100 lirayı, yoksulluk sınırının 3 bin 400 lirayı geçtiğini belirten Örs, "Böyle bir zamanda hükümet ve doyumsuz sermaye çevrelerinin 749 TL'lik asgari ücrete 3-5 puanlık zam önermeleri açık bir utanmazlıktır, vicdansızlıktır. Bu köleci zihniyeti kınıyoruz. Böyle bir ülkede bize kimse kalkıp da köleliğin bittiğini söylemesin" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından dağıldı. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Asgari Ücret Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement