Türk Güreşçiler Sırbistan'daki Balkan Şampiyonası'nda Madalyaları Topladı - Son Dakika
Güncel

Türk Güreşçiler Sırbistan'daki Balkan Şampiyonası'nda Madalyaları Topladı

Türk Güreşçiler Sırbistan\'daki Balkan Şampiyonası\'nda Madalyaları Topladı

Sırbistan'da düzenlenen 'Balkan Şampiyonası'nda Türk sporcular, 'serbest stil', 'Greko-Romen' ve '14-15 Yaş Minik Bayanlar' dallarında madalyaları toplayarak birinci oldu.

13.12.2015 11:20

Sırbistan'da düzenlenen 'Balkan Şampiyonası'nda Türk sporcular, 'serbest stil', 'Greko-Romen' ve '14-15 Yaş Minik Bayanlar' dallarında madalyaları toplayarak birinci oldu.

'Serbest Stil'de Ali Zor (38 kilo), Ferhat Kılıç (47 kilo), Ali Akıl (66 kilo), Çağrı Can Bayram (85 kilo) altın, Melih Çelik (32 kilo), Gökhan Günaydın (35 kilo), Ahmet Salim Yiğit (59 kilo), Barış Doğan (73 kilo) gümüş ve Cavit Acar (53 kilo) bronz madalyanın sahibi oldu. Bu dalda, Türkiye birinci olurken, Bulgaristan 2'nci ve ev sahibi Sırbistan 3'üncü oldu.

Greko-Romen Stil'de ise, Adem Burak Uzun (38 kilo), Deniz Mert (66 kilo), Ubeyid Karamuk (73 kilo) altın, 47 kg Hakan Kızılarslan (47 kilo), Duran Tosun (59 kilo) gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu stilde, Melik Cuma Aki (32), Furkan Toprak (53) bronz madalya aldı. Türkiye'nin bu dalda da birinci olduğu sıralamada Moldova ikinci, Romanya ise üçüncü oldu.

Türk sporcular Sırbistan'da 14-15 Yaş Minik Bayan Balkan Şampiyonası'nda da yüz güldürdü. Bu dalda, 8 sporcu altın madalya kazanırken, 1 sporcu ise gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı. Bu yarışlarda Aleyna Öztan (32 kilo), Aysu Paralı (34 kilo), Zehra Demirkıran (37 kilo), Sinem Köroğlu (40 kilo), Yeşim Nur Armut (44 kilo), Zeynep Yetgil (48 kilo), Tuğba Başar (52 kilo), Nurife Duman (57 kilo) altın ve Rabia Kocakaya (62 kilo) gümüş madalya aldı. Türkiye'nin birinci olduğu takım sıralamasında Sırbistan ikinci ve Bulgaristan 3'üncü oldu.

İstanbul Avcılar'da sona eren 'Sporcu Madeni projesi' kapsamında spora başlayan ve 14-15 Yaş Minik Bayan Balkan Şampiyonası'na 48 kiloda katılarak altın madalya alan Zeynep Yetgil'in antrenörlerindenı Filiz Çıkrıkçı, "Bir antrenörün hayatta en büyük mutluğu sporcusunun kürsüde Türk bayrağını dalgalandırmasıdır. Zeynep henüz 15 yaşında onun için bu başlangıç" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Güreşçiler Sırbistan'daki Balkan Şampiyonası'nda Madalyaları Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement