Türk ve Cezayirli iş insanları tarım ve hayvancılık alanında işbirliğini görüştü - Son Dakika
Güncel

Türk ve Cezayirli iş insanları tarım ve hayvancılık alanında işbirliğini görüştü

Başkent Cezayir'de düzenlenen sektörel toplantıda yatırım ve işbirliği formundan detaylar Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş'ın konuşması Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in konuşması Cezayir Ulusal Tarım Odası Başkanı Muhammed Hanbeli'nin konuşması...

26.01.2023 19:12  Güncelleme: 20:56

Başkent Cezayir'de düzenlenen sektörel toplantıda yatırım ve işbirliği formundan detaylar

Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş'ın konuşması

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in konuşması

Cezayir Ulusal Tarım Odası Başkanı Muhammed Hanbeli'nin konuşması

Cezayir İşadamları Konseyi Başkanı Muammer Serandi'nin konuşması CEZAYİR (AA) – Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin katkılarıyla Cezayir'e giden iş heyeti, tarım ve hayvancılık alanında sektör temsilcileri ve yetkililerle buluştu.

Türk ve Cezayirli iş insanları, başkent Cezayir'de düzenlenen sektörel toplantıda yatırım ve işbirliği fırsatlarını ele aldı.

Toplantıya, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile Cezayirli yetkililerin yanı sıra çok sayıda iş insanı ve davetli katıldı.

Büyükelçi Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cezayir'in son iki yılda tarım ve hayvancılığa verdiği önemi artırdığına dikkati çekti.

Türkiye'nin de bu alanda bilgi birikimi ve tecrübesini Cezayir ile paylaşmaya hazır olduğunu belirten Göktaş, daha önce Cezayir'in Adrar vilayetinde çölde tarım yapmaya başlayan bir Türk şirketinin projesini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Cezayir'in tarım ve hayvancılık alanında çok büyük yatırım fırsatları sunduğunu vurgulayan Göktaş, Türk heyetinin yarın yapacağı saha ziyaretlerinde Cezayir'in potansiyelini yakından göreceğini söyledi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel de, Büyükelçi Göktaş'ın Tekirdağ ziyaretinde Cezayir'in tarım ve hayvancılık potansiyeline ilişkin gözlemlerini aktardığını dile getirdi.

Yüksel, Türkiye'nin İslam ülkeleriyle işbirliğini geliştirme çalışmalarına işaret ederek, "Yerel yönetimler ve tarımla ilgilenen iş adamları olarak bizim de bir katkımız olsun istedik. Bu toplantıda şehrimizi tanıtma, tecrübelerimizi paylaşma ve işbirliği fırsatları imkanlarını değerlendiriyoruz." dedi.

Cezayir yatırım bekliyor

Cezayir Ulusal Tarım Odası Başkanı Muhammed Hanbeli ise Türkiye ile Cezayir arasındaki güçlü ilişkilere dikkati çekti. Hanbeli, Rusya- Ukrayna savaşıyla tahıl üretiminin öneminin arttığını ve bu bağlamda Türkiye ile Cezayir'in tarım alanındaki işbirliğinin daha da anlam kazandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun liderliğindeki Cezayir hükümetinin iş ve yatırım alanında yeni imkanlar sunduğunu hatırlatan Hanbeli, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık konusundaki tecrübesine önem verdiklerini belirtti.

Hanbeli, Cezayir'in geniş toprakları, farklı iklim koşulları ve altyapı imkanlarıyla Türkiye'nin tecrübesini değerlendirmeye hazır olduğunu vurguladı.

Cezayir İşadamları Konseyi Başkanı Muammer Serandi de, Türkiye-Cezayir ilişkilerinin tarihi olduğunu belirterek, yeni yatırım ve iş kanununun Cezayir'de yatırımın önünü açtığını söyledi.

Cezayir'in Türkiye'nin tarımda kullandığı teknolojiye önem verdiğine dikkati çeken Serandi, Türk iş insanlarının Cezayir'e gelmesi konusunda her imkanı sunduklarını kaydetti.

Cezayir'in iç piyasa potansiyelinin yanı sıra Afrika'ya açılan kapı olması açısından çok stratejik bir konuma sahip olduğunu ifade eden Serandi, ülkesinin özellikle turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında yatırıma ihtiyaç duyduğunu ve Türkiye'nin bu alanları değerlendirebileceğini vurguladı.

Türk ve Cezayirli iş insanları tarım ve hayvancılık alanında işbirliğini görüştü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk ve Cezayirli iş insanları tarım ve hayvancılık alanında işbirliğini görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement