Türkçe ve Kürtçe Ağıtlar Yakıldı - Son Dakika
Güncel

Türkçe ve Kürtçe Ağıtlar Yakıldı

Türkçe ve Kürtçe Ağıtlar Yakıldı

Çukurca'da PKK saldırısında şehit olan Piyade Er Ahmet Tuncel'in cenazesi, köyde gözyaşları arasında karşılandı.

20.10.2011 20:42

Çukurca'da PKK saldırısında şehit olan Piyade Er Ahmet Tuncel'in cenazesi, köyde gözyaşları arasında karşılandı. Türk Bayrağına sarılı şehidin tabutu ilk olarak baba evine getirildi. Annesi Perihan, Babası Baki Tuncel ile 7 kardeşi tabuta sarılarak gözyaşlarına boğulması yürek burkarken, evin önünde ise Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yükseldi.

KÖYLÜLER TÜRK BAYRAĞI ASTI

Şehit Cenazesi'nin getirildiği Çığır köyünde ise tüm evlere Türk Bayrağı asıldı. Köyde yapılan törene, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AKP Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, Bitlis 10'nuncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

KÖY MEYDANINDA TÖREN DÜZENLENDİ

Şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu, köy meydanında bir masanın üzerine konulurken, köyde sık sık 'Şehitler Ölmez, Vatan bölünmezö sloganları atıldı. Gözyaşlarını sel olup aktığı törende baba Baki ile anne Perihan Tuncel ayakta durmakta güçlük çekti. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, anne Perihan Tuncel'le Kürtçe konuşarak başsağlığı diledi. Tören öncesi de şehit için Kuran'ı Kerim okunup, dua edildi.

"BEN VE AHMET DAHA ÇOK KÜRTÜZ"

Tören ise saygı duruşu ile başladı. 10'nuncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda bir subay tarafından şehidin öz geçmişi okunduktan sonra Bakan Mehdi Eker, bir konuşma yaptı. Eker, kardeşlik vurgusu yaptı. Bakan Eker, Kürt halkının hakkını bomba ve silahlarla savunduğunu iddia edenlerden kendisinin ve şehit Ahmet'in daha fazla Kürt olduğunu belirterek şöyle konuştu:

'Biz bu ülkede sivil bir anayasa yapmaya çalışıyoruz. Bunu da başaracağız. Bu eylemler, sona erecektir. Bu ülkeye kardeşliği dostluğu, barışı getireceğiz. Bu toprakları yaşanabilir cennet haline getireceğiz. Bizim huzurumuzu bozmaya kimsenin gücü yetmez. Şehit kardeşimizin mekanını söylemeye gerek yoktur. O mekanların en üstün olanına layık olmuştur. Şehitlerin ailelerine başsağlığı, şehitlerimize de rahmet diliyorumö

BABA MEZARLIKTA FENALIK GEÇİRDİ

Yapılan konuşmanın ardından köy meydanında cenaze namazı kılındı. Daha sonra Askerler tarafından şehit Ahmet Tuncel'in tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra ambulansa bırakılarak köyün 2 kilometre dışında bulunan köy mezarlığına götürülerek gözyaşları ve ağıtlar arasında toprağa verildi. Şehit için ayrıca saygı atışı yapıldı. Bu arada şehidin cenazesi toprağa verilmesi sırasında baba Baki Tuncel fenalık geçirince mezarlığın yanında hazar bulundurulan 112 ambulansındaki sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Şehidin tabutuna sarılan Türk Bayrağı acılı baba Tuncel'e verilirken, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, da babayı teselli etmeye çalıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkçe ve Kürtçe Ağıtlar Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement