Türkiye-Irak Kardeşliği Bölgeye Barış Getirecek - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Irak Kardeşliği Bölgeye Barış Getirecek

Türkiye-Irak Kardeşliği Bölgeye Barış Getirecek

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetine icabetle 24-25 Ekim 2013 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

27.10.2013 10:27  Güncelleme: 10:25

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na ziyaret gerçekleştirdi. İki ülke Dışişleri Bakanlarının başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelerde, ikili ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye ve Irak'ın dünyada ve bölgede birbiriyle stratejik ilişkiler geliştirmek için en güçlü altyapıya sahip iki ülke olduklarını belirtti. İlk Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin Irak'la kurulduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009'da bu ülkeyi ziyareti sırasında 48 anlaşmanın aynı anda imzalandığını hatırlatan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, son dönemde ilişkilerde bir durağanlık yaşandığını, ancak ilişkilerin yine de her alanda devam ettiğini ifade etti.

İlişkilerin daha fazla ilerletilmesi konusunda her iki tarafta da güçlü bir iradenin bulunduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Iraklı mevkidaşıyla önümüzdeki dönemde atılacak yeni adımları ele aldıklarını, bu çerçevede, özellikle ulaştırma, enerji, ekonomi, ticaret, tarım ve sağlık alanlarında ilişkilere yeni bir ivme kazandırılması hususunda mutabık kalındığını aktardı.

Suriye'deki gelişmeleri de ele aldıklarını dile getiren Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye ve Irak'ın Suriye konusunda en fazla etkilenen iki komşu ülke olduğunu, bu nedenle iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında müsteşarlar düzeyinde Suriye konusunda bir istişari mekanizma kurulmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Kasım ayının ilk yarısında Irak'ı ziyaret edeceğini ifade eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye ve Irak'ın ezelden beri kardeş olduğunu, bu kardeşliğin bölgeye istikrar, huzur ve barış getireceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye-Irak Kardeşliği Bölgeye Barış Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement