Türkmenistan'da "Orta Asya Ülkeleri Kadınları Diyaloğu Toplantısı" düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Türkmenistan'da "Orta Asya Ülkeleri Kadınları Diyaloğu Toplantısı" düzenlendi

Türkmenistan\'da "Orta Asya Ülkeleri Kadınları Diyaloğu Toplantısı" düzenlendi

Türkmenistan'da Orta Asya Ülkeleri Kadınları Diyaloğu yıllık toplantısı yapıldı.

10.12.2022 18:57  Güncelleme: 19:56

Türkmenistan'da Orta Asya Ülkeleri Kadınları Diyaloğu yıllık toplantısı yapıldı.

Türkmenistan'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Türkmenistan'ın Meclis Başkanı Gülşat Mammedova, Birleşmiş Milletler Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi Başkanı Natalya German, Özbekistan Yüksek Meclisi Senatosu Başkanı Tanzila Narbayeva, Kazakistan Parlamentosu Meclis Başkan Yardımcısı Balayim Kesebayeva, Kırgızistan Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Jamiliya Isayeva ile Tacikistan Hükümeti Kadın ve Aile İşleri Komisyonu Başkanı Hilolbi Kurbonzoda katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Türkmenistan Meclis Başkanı Mammedova, Orta Asya Ülkeleri Kadınları Diyaloğunun önemine işaret ederek, bölgede kadın diyaloğunun oluşturulmasının, kadınlar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine ve kadın girişimcilerin karşılıklı işbirliğine büyük ivme kazandırdığını söyledi.

Mammedova, Orta Asya Ülkeleri ve Rusya Federasyonu Parlamenter Forumu'nun bu yıl Aşkabat'ta düzenlendiğini belirterek, bu forumun kadın milletvekilleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Toplantıda, Orta Asya Ülkeleri Kadınları Diyaloğun bu yılki çalışmalarının sonuçları, kadınların devlet ve kamu işlerine katılımı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, haklarının ve çıkarlarının korunması gibi konular masaya yatırıldı.

Toplantı öncesinde konuklar, Orta Asya Ülkeleri Kadınlarının Diyaloğu ile ilgili fuarı gezdi. Davetlilere Orta Asya Ülkeleri Kadınları Diyaloğunun oluşumu hakkında kapsamlı bilgi içeren video gösterildi.

Orta Asya Ülkeleri Kadınlar Diyaloğu, Aralık 2020'de Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan temsilcilerince Birleşmiş Milletler'in desteğiyle kuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmenistan'da 'Orta Asya Ülkeleri Kadınları Diyaloğu Toplantısı' düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement