"Türksoy 20. Yıl Madalyası" - Son Dakika
Güncel

"Türksoy 20. Yıl Madalyası"

"Türksoy 20. Yıl Madalyası"

TÜRKSOY'un kuruluşunun 20'nci yılı anısına Türk dünyası kültür, sanat ve bilim alanında üstün hizmetlerde bulunan kişi ve kurumlara "TÜRKSOY 20. Yıl Madalyası" verildi TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov: "20. yıl madalyasının manevi değeri çok büyük. Özellikle Türk dünyasının birlikteliği için gayret eden,

12.12.2013 19:12

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY), kuruluşunun 20'nci yılı anısına Türk dünyası kültür, sanat ve bilim alanında üstün hizmetlerde bulunan kişi ve kurumlara "TÜRKSOY 20. Yıl Madalyası" verildi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, genel sekreterlikte gerçekleştirilen törende, "20. yıl madalyasının manevi değeri çok büyük. Özellikle Türk dünyasının birlikteliği için gayret eden, Türk kültürünün yüceltilmesi için çaba gösteren, hayatını milletine ve insanlığa hizmete adamış insanlar için değerli bir armağan. Bugün bu teşekkür nişanını vereceğimiz dostlarımız, bunu fazlasıyla hak eden ve onun kıymetine haiz kişilerdir" dedi.

TÜRKSOY'un kurulduğu günden bugüne yaptığı işlerle artık rüştünü ispat eden ve Türk dünyası kültür, medeniyet denince akla gelen kurumlardan biri olduğunu belirten Kaseinov, "TÜRKSOY'un da en büyük zenginliği, Türk dünyasının yetiştirdiği kıymetli hocalar, sanatçılar, entellektüeller, iş adamları, diplomatlar ve Türk kültürüne gönül vermiş yurttaşlardır" diye konuştu.

Kaseinov, daha sonra aralarında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Atatürk Dil Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin'in de bulunduğu kişilere madalyalarını takdim etti.

Törende "TÜRKSOY 20. Yılı Madalyası" verilen diğer isimler şöyle:

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Ermek İbraimov?, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanı Serdar Çam, Aşık Şeref Taşlıova, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Osman Horata, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Türk Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Dursun Yıldırım, Türk Ocakları Genel Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kavuncu, TÜKSAV Başkanı Yahya Akengin, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu?, Kazakistan Fahri Konsolosu Halil Uluer, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü Araştırmaları Ensitüsü Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Dilek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türksoy 20. Yıl Madalyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement