TÜSİAD heyetinin Kıbrıs temasları - - Son Dakika
Güncel

TÜSİAD heyetinin Kıbrıs temasları -

TÜSİAD heyetinin Kıbrıs temasları -

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs konusunun kritik bir aşamaya geldiğini belirterek, ortak metin çalışmasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ancak son noktanın konulmadığını söyledi.

09.01.2014 21:26

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs konusunun kritik bir aşamaya geldiğini belirterek, ortak metin çalışmasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ancak son noktanın konulmadığını söyledi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri, KKTC'deki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Nami'yi bakanlıkta ziyaret etti.

Nami burada yaptığı konuşmada, TÜSİAD ile Kıbrıslı Türklerin uzun yıllara dayanan köklü ilişkileri bulunduğunu söyledi. Annan Planı döneminde TÜSİAD'ın barış sürecine yaptığı katkıların, Kıbrıslı Türklere zor kararlar alma yönünde cesaret verdiğini ifade eden Nami, Türkiye'nin gücünün daima Kıbrıslı Türklerin arkasında olduğunu hissetmesini sağladığını kaydetti.

Bu katkı ve anlayışın devam ettiğini görmekten memnuniyet duyduklarını belirten Nami, TÜSİAD'ın kritik bir dönemde adayı ziyaret ettiğini kaydetti. Nami, "Kıbrıs konusunun kritik bir aşamaya geldiğini, ortak metin çalışmasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ancak son noktanın konulmadığını" söyledi.

KKTC ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi açısından da TÜSİAD ile diyalogun önemli olduğuna işaret eden Nami, heyete ziyaretleri için teşekkür etti.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz da İŞAD'ın organizasyonu ile bugün Kıbrıslı Türk, Rum, Yunan ve Türkiye iş dünyası temsilcileri olarak, Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik irade ve beklentilerini ortaya koyan ve ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını deklere eden bir basın açıklaması yaptıklarını vurguladı.

İş dünyası olarak barışı kalıcı kılacak olan ekonomik gelişmelerin sağlanması adına üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Yılmaz, "bölgede barışın hakim olmasını, yarım asırdır süren çözümsüzlüğün çözüm bulmasını istediklerini" vurguladı.

Yılmaz, TÜSİAD'ın Kıbrıs sorununun çözümüne her zaman katkı verme gayretinde olduğuna dikkati çekerek, çözüm arayışında umutlu olmak için iyi bir konjonktür bulunduğuna inandıklarını belirtti.

Daha sonra, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz ve beraberindeki heyet, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Yorgancıoğlu kabulde yaptığı konuşmada, "TÜSİAD'ın Kıbrıs sorununun çözüm sürecine destek vermesinin önemli olduğunu" belirtti.

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünden dolayı Kıbrıs Türklerinin uluslararası hukukun dışında tutulduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, "Uluslararası hukukun dışında olmak demek, bir imkandan mahrum olmak demektir. Sorun çözülmediği sürece üretim de sorundur, ihracat da sorundur, mülkiyet de sorundur, uluslararası alanda hak iddia etmek de sorundur" değerlendirmesinde bulundu.

-yorgancıoğlu

-muharrem yılmaz

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TÜSİAD heyetinin Kıbrıs temasları - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement