Ülkü Ocakları Ege Bölge Eski Başkanı Bilgin'e Tutuklama Kararı - Son Dakika
Güncel

Ülkü Ocakları Ege Bölge Eski Başkanı Bilgin'e Tutuklama Kararı

Ülkü Ocakları Ege Bölge Eski Başkanı Bilgin\'e Tutuklama Kararı

İzmir'in Yeşilyurt semtinde 2004 yılında, Levent Ata'nın öldürülmesinde 'Azmettirici' olduğu iddiasıyla ve suç örgütü kurmaktan yargılanan Ülkü Ocakları Ege Bölge eski Başkanı Abidin Bilgin, 26 yıl 5.5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

27.02.2012 16:22

İzmir'in Yeşilyurt semtinde 2004 yılında, Levent Ata'nın öldürülmesinde 'Azmettirici' olduğu iddiasıyla ve suç örgütü kurmaktan yargılanan Ülkü Ocakları Ege Bölge eski Başkanı Abidin Bilgin, 26 yıl 5.5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bilgin, hakkında mahkeme tarafından tutuklama ve yakalama kararı çıkarıldı.

Yeşilyurt semtinde 15 Kasım 2004 tarihinde meydana gelen olayda, bir süre otomobil kiralama şirketi işleten 26 yaşındaki Levent Ata, vurularak ağır yaralandı, hastanede tedavi görürken öldü. Melih Sezgin, cinayeti kendisinin işlediğini söyleyerek polise teslim oldu. Görgü tanıklarının verdiği bilgilerden olay sırasında kullanılan otomobilin Ülkü Ocakları Ege Bölge eski Başkanı Abidin Bilgin'in üzerine kayıtlı olduğu tespit edildi. Sezgin'in yargılaması devam ederken, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, cinayeti azmettirdiği iddiasıyla Abidin Bilgin ve tetikçi olduğu öne sürülen Serkan Köklütaş'ın da aralarında bulunduğu bazı zanlılar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine toplam 21 kişi hakkında suç örgütü kurmak, üye olmak ve Levent Ata'nın öldürülmesiyle ilgili olarak dava açıldı. Tutuklanan sanıkların büyük bölümü yargılama devam ederken tahliye edildi.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya haklarında 'Adam öldürme', 'Silahlı suç örgütü kurma' ve '6136 sayılı kanuna muhallefet' suçlarından dava açılan tutuklu sanık Serkan Köklütaş, başka suçtan tutuklu Hasan Şahin ile tutuksuz yargılanan Muhammet El Abdah ve avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar ise gelmedi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Serkan Köklütaş ve Hasan Şahin ile tutuksuz yargılanan Muhammet El Abdah'a son savunmalarını sordu. Sanıkların hepsi beraatlerini isterken Serkan Köklütaş tahliyesini de istedi.

Daha önceki duruşmalarda ifade veren Abidin Bilgin, olayda hayatını kaybeden Levent Ata'yı tanımadığını öne sürerek, şöyle dedi:

"İş kuracağım için otomobilimi satmak istedim ve bir galeriye bıraktım. Melih Sezgin aracı satın almak istedi. Kendisiyle galerici vasıtasıyla tanıştım. Aramızda bir sözleşme yaptık. Ancak bu olay nedeniyle 1 ay sonra Melih Sezgin cezaevine girdi. Ailesi de aracı geri getirdi, ben de bana ödediği parayı iade ettim. Benim bu olayla hiçbir ilgim yoktur."

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Abidin Bilgin'i 'Suç örgütü kurmak ve yönetmek' suçundan 3 yıl 1.5 ay, Levent Ata'nın öldürülmesi olayından da 23 yıl 4 ay, Serkan Köklütaş'ı Levent Ata'yı öldürmek suçundan 23 yıl 4 ay ve 'Suç örgütüne üye olmak' suçundan 1.5 yıl 22 gün, Hasan Şahin'i Levent Ata'yı öldürmek suçuna yardım etmekten 11 yıl 8 ay ve 'Suç Örgütüne üye olmak'tan 1.5 yıl 22 gün, Melih Sezgin'i 'Suç örgütüne üye olmak&tan 1.5 yıl 22 gün, Suçu üstlenme'den de 1 yıl 3 ay, Kamil Fidan, Süleyman Külçe, Özgür Onat, Veysi Salman, Mustafa Kemal Yalçın, Ramazan Bilgin, Hüseyin Dayanıklıer, Mehmet Yalçın Güngören, Ali Civelek, Tayfun Erkaya, Ahmet Kaya, Muhammet El Abdah ve Kerek Ertürk'ü "suç örgütüne üye olmak" suçundan 1.5'ar yıl 22'şer gün hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti ayrıca, 2006 yılında ölen sanık Sedat Baran'ın davasını düşürürken, Melih Sezgin'in, Levent Ata'yı öldürdüğü iddiasıyla hakkında açılan davada, bu suçu işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine, Ozan Altıncez, Mehmet Aysal ve Murat Öncü'nün "suç örgütüne üyeolmak"tan beraatlerine karar verdi. Sanıklardan Abidin Bilgin ile Hasan Şahin hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Hasan Şahin başka suçtan tutuklu olduğundun sadece Abidin Bilgin hakkında yakalama kararı verildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ülkü Ocakları Ege Bölge Eski Başkanı Bilgin'e Tutuklama Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement