Uludere'de Masumiyet Arayamazsınız? - Son Dakika
Güncel

Uludere'de Masumiyet Arayamazsınız?

Uludere\'de Masumiyet Arayamazsınız?

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Uludere'de 34 kişinin meşru olmayan bir iş yaparken öldürüldüklerini belirterek, "Uludere'de masumiyet aranamaz."

13.03.2013 14:14  Güncelleme: 16:32

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Uludere'de 34 kişinin meşru olmayan bir iş yaparken öldürüldüklerini belirterek, "Uludere'de masumiyet aranamaz. Çünkü suç olan bir şeyi yapıyorlardı" dedi. Olayın ülke sınırları dışında gerçekleştiği için bombalama emrini bölge birliklerinin veremeyeceğini de ifade eden Halaçoğlu, "Bu iş üst mevkilere kadar çıkıyor" diye konuştu.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin sınır kesiminde 34 kişinin terörist sanılarak öldürülmesine ilişkin olayı incelemek üzere TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Uludere Alt Komisyonu Üyesi olan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Uludere olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, KCK operasyonlarına dikkat çekti.

Uludere olayının KCK operasyonlarının hemen arkasından meydana geldiğini belirten Halaçoğlu, "KCK operasyonları ile birlikte BDP'liler de suskunluk içerisine girdi. Çünkü elleri kolları kırılmış bir vaziyete düştüler. KCK, PKK'ya kuryelik yapan ve bölge insanına bu kapsamda baskı uygulayan unsurları oluşturuyordu. Belediyelere ve BDP'ye sızan, önemli mevkilerde görev yapan insanlar vardı. İşte böyle bir ortamda Uludere meydana geldi" diye konuştu.

MEŞRU OLMAYAN BİR İŞ YAPARKEN BOMBALANDILAR

Uludere olayında iki sorunun cevap beklediğini dile getiren MHP'li Halaçoğlu, ilk sorunun 'öldürülen insanlar masum muydu?' ikincisinin ise 'Durup dururken bu bombalama emrini kimin verdiği?' olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Öncelikle Uludere'de bu kişiler kaçakçı rolünde Türkiye dışına çıkıyorlar ve bazı yüklemeler yapıyorlar. Daha sonra Türkiye sınırına geliyorlar ve bombalama yapılıyor. Üç ayrı grup halindeler ve 4 bombalama yapılıyor. Bu insanlar kanuni bir iş yaparken mi bombalandılar, yoksa kaçak halde sınıra girerken mi? Türkiye'ye kaçak girerken bombalandılar. Yani meşru olmayan bir işi yaparken bu hareketle karşı karşıya geldiler. Burada masumiyet arayamazsınız. Çünkü meşru olmayan bir işi yaparken bu hareketle karşı karşıya geldiler."

Açıklamasında terörle mücadele eden Türkiye'nin yurt dışından büyük grup halinde giren bir topluluğa müdahale etme hakkına sahip olduğunu belirten Halaçoğlu, "Ben Uludere olayında da Türkiye'nin bu hakkını kullandığını düşünüyorum" diye konuştu.

"BU İŞ EN ÜST MAKAMLARA KADAR ÇIKIYOR"

Son günlerde "Uludere olmazsa, barışta olmaz" yönündeki söylemlerin PKK tarafından ortaya atılan söylemler olduğunu vurgulayan Halaçoğlu, bombalama emrinin ülkenin en üst makamlarına kadar dayandığını iddia etti. Halaçoğlu, "Yurt dışındaki bombalama bölgedeki askeri birliklerin kendi başlarına yapacakları bir olay değil. Yani bölgedeki komutanlar böyle bir emir vermez. Doğrudan Genelkurmay tarafından verilen bir emirle bombalama yapılabilir. Bu nedenle iş en üst mevkilere kadar çıkıyor" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludere'de Masumiyet Arayamazsınız? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement