Uludere Olayı Mersin'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Uludere Olayı Mersin'de Anıldı

Uludere Olayı Mersin\'de Anıldı

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri ile Irak sınırı arasında 2011 yılında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişi, Mersin’de düzenlenen oturma eylemiyle anıldı.

28.12.2013 14:53

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri ile Irak sınırı arasında 2011 yılında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişi, Mersin'de düzenlenen oturma eylemiyle anıldı. İki ayrı koldan yürüyüş yaparak birleşen grup, sloganlarla Uludere olayını protesto etti.

Mersin'de Uludere olayının yıldönümünde KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve BDP üyeleri, öğle saatinde ayrı noktalarda toplandı. İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen ilk grup, attıkları sloganlar ve taşıdıkları dövizlerle tepkilerini dile getirdiler. CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar'ın da katıldığı eylemde, İstiklal Caddesi'ne çıkan grup, burada pankart açarak yürüyüşe geçti. Caddeyi trafiğe kapatan grup, Sakarya Caddesi'ne geçerek yürüyüşe devam etti. Daha sonra Atatürk Caddesi'ne giren eylemciler, BDP İl Binası önünden Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen ve aralarında Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk'ün de bulunduğu BDP'lilerle birleşti. Olayda hayatını kaybeden 35 kişinin isimleri ve yaşlarının yazılı olduğu pankartlar ile fotoğraflarının yere bırakılarak üzerine karanfillerin atıldığı eylemde, Uludere olayının sorumlularının açığa çıkarılması istendi.

Eylemde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB adına açıklama yapan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, Uludere olayının üzerinden 2 yıl geçtiğini, o günden bugüne ne sorumlular ve faillerin yargı önüne çıkarıldığını ne de vicdanları rahatlatacak bir özür dilendiğini söyledi. Çoğu 15-20 yaşları arasında 35 kişinin öldürülmesinin hesabının verilmediğini belirten Özbay, "Bizler emek ve meslek örgütleri olarak, devleti, sorumlu ve faillerin yargı önüne çıkarılması için üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz" dedi.

"İşte Türkiye'de özlenen tablo bu. Hepimiz bir aradayız" diyen CHP İl Başkanı Akar da 28 Aralık 2011'de Uludere'de hayatını kaybeden 35 kişinin en büyüğünün 31 yaşında olduğunu ifade ederek, "Onlar da evlat, onlar da ana kuzusu. Onlar hepimizin evladı. İçimiz yanıyor" diye konuştu.

BDP Mersin İl Başkanı Halis Değer ise, Kürtlerin tarihinde Uludere olayı benzeri birçok olay yaşandığını ileri sürerek, Kürtlerin artık eski Kürtler olmadıklarını ve bu olaylara sessiz kalmayacaklarını, Uludere'yi unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından grup oturma eylemine geçti. Oturma eylemi sırasında şiirlerin okunduğu anma etkinliği, daha sonra olaysız sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uludere Olayı Mersin'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement