Vali Elban Üniversite Öğrencileriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Vali Elban Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Vali Elban Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Vali Süleyman Elban, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

15.12.2016 14:51

Vali Süleyman Elban, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Elban, Bilecik Halime Hatun Kız Yurdunda, KYK Bilecik İl Müdürlüğünün "Zoru Başaranlar" adlı kariyer ve spor sohbetleri etkinliğinde, öğrencilere eğitim hayatından kesitler anlattı.

Öğrencilik yıllarında kaymakam olmayı hedeflediğini belirten Elban, "Üniversiteden mezun olduktan sonra kaymakamlık sınavını kazandım. İçişleri Bakanlığı teşkilatı içinde kaymakamlık görevlerinin ardından Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde, şube müdürlüğü, daire başkanlığı ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundum. Mahalli idarelerdeki görev süresi boyunca yaptığım çalışmalarla ilgili 4 kitap ve çeşitli makalelerim var." dedi.

Bilecik'le ilgili görüşlerini de aktaran Elban, şöyle konuştu:

"Bilecik, bir tarih şehri. Hem Osmanlı'nın kuruluşu açısından, hem de Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in kuruluşu döneminde, çok önemli mekanlara sahip bir şehir. Ancak hakkıyla tanıtılması ile buraların ilin ekonomisine de katkı sağlayacak şekilde düzenlenmesi ve geliştirilmesi, en önemli konulardan biri. Bilecik'te gelişen bir sanayi de var. Sanayide daha çok gelişmeye ihtiyacımız var. Tarım ürünleri çeşitliliği açısından çok ciddi bir potansiyele sahip. Madencilik ve diğer doğal güzellikleri bakamından da zengin bir şehir. Bu alanlarla ilgili önemli ve değişik çalışmalarımız var."

Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Elban, "Ders geçmek için değil, mezun olduğunuz güne yönelik hazırlanmalısınız. Bulunduğunuz alanda çalışabileceğiniz yerlerde sizden ne nitelik aranıyorsa, kendinizi o nitelikte donatmalısınız. Çünkü inanılmaz derecede rakibiniz var, onlarla yarışacaksınız. Her zaman bir adım önde olmanız lazım. Ders çalışma ve eğlenme dengesini de kurmanız gerekir. Vaktinizin ve gençliğinizin kıymetini bilin. Öğrenci olmanın keyfini çıkarın. Öğrencilik bir keyiftir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Elban Üniversite Öğrencileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement