World Class, Türkiye'nin En İyi Barmenini Seçti - Son Dakika
Güncel

World Class, Türkiye'nin En İyi Barmenini Seçti

World Class, Türkiye\'nin En İyi Barmenini Seçti

9 Haziran'da Anjelique'de gerçekleştirilen finalde; Vogue, Cantinery, Nopa, Marriott Hotel, Zelda Zonk ve İzmir 1888'de çalışan 6 finalist barmen birinci olmak için yarıştılar.

12.06.2015 15:44

Türkiye'de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörünün kalite çıtasını yükselten eğitimlerin ardından World Class unvanını alan barmenler Türkiye'nin en iyisi olmak için zorlu etaplardan geçtiler.

World Class yarışması için Kasım ayından bu yana devam eden Türkiye elemelerinde, İstanbul'un en seçkin bar ve restoranlarında çalışmayı sürdüren 6 barmen, toplam üç zorlu etapta yarıştı. Üç etabın sonrasında finale kalan 6 barmen de Anjelique'de gerçekleşen final gecesinde hünerlerini sergiledi.

'World Class Global Brand Ambassador'u Justin Smyth, World Class 2014 Dünya İkincisi Claudio Perinelli, Diageo İçki Uzmanı Ertan Engin ve Yeme-İçme Gurusu Oğul Türkkan'ın jüri üyeliği yaptığı final etabında birinciliği Nopa Restaurant'ın bar müdürü Kevin Patnode elde ederek Güney Afrika'daki World Class 2015 dünya finalinde Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. Türkiye'nin ikinci en iyi barmeni olan Vogue'dan Engin Yıldız ile üçüncülüğü kazanan Marriott Hotel'den Hazer Çelikli, kazandıkları Güney Afrika seyahatiyle World Class'ın tüm dünyadaki barmenleri ile tanışma fırsatı yakalayacaklar.

Dünyanın çeşitli bölgelerindeki elemelerde birinci gelen barmenler Güney Afrika'da gerçekleşecek finalde, o yöreye özgü tatlarla özel miksoloji denemeleri yaparak birbirinden zor aşamaların üstesinden gelmeye çalışacaklar. Büyük final sonrası dünyanın en iyisi seçilecek olan barmen de Diageo'nun desteğiyle dünyanın en iyi barlarında çalışma fırsatı yakalayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel World Class, Türkiye'nin En İyi Barmenini Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement