Yaralı ve Hamile Kadın, Kürtaj İçin İzin Bekliyor (3) - Son Dakika
Güncel

Yaralı ve Hamile Kadın, Kürtaj İçin İzin Bekliyor (3)

Yaralı ve Hamile Kadın, Kürtaj İçin İzin Bekliyor (3)

Kadınlardan DESTEK Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir İl Temsilcisi Sanem Deniz Kural, Ayşe Kocaoğlu'nu hastanede ziyaret etti, çıkışta yaptığı açıklamada, hastane yönetiminin kürtaj yapmamakla keyfi ve hukuksuz davrandığını ileri sürdü.

25.02.2015 18:11

Kadınlardan DESTEK

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir İl Temsilcisi Sanem Deniz Kural, Ayşe Kocaoğlu'nu hastanede ziyaret etti, çıkışta yaptığı açıklamada, hastane yönetiminin kürtaj yapmamakla keyfi ve hukuksuz davrandığını ileri sürdü. Sağlık Bakanlığı'nın kürtaj kararından önce konuşan Kural, şunları söyledi:

"Kardeşimizin sağlığı iyi durumda. Onu iki haftadır sağlıksız koşullarda bekletenler bu işten sorumlu. Çünkü kolunun sağlığının kötüye gittiği gözlemleniyor. Oysa talebi yasal. İlk anda kendi talebiyle yapılması gereken kürtaj yapılmamış. Bunun da nedeni Tepecik Eğitim ve Araştırna Hastanesi'nde isteğe bağlı kürtaj yapılamaması. Burası tam teşekküllü bir devlet hastanesi. Yasal bir hak olan kürtaj hakkının burada uygulanması gerekiyor. Geçen yıl başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kürtaj cinayettir' açıklamasının ardından çeşitli hastenelerde bu gibi uygulamalarla karşılaşmaya başladık. Olay basına yansıdıktan sonra yoğun kamuoyu tepkisi oluştuktan sonra hastane kürtaja karar verdi."

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun avukatı olan Aysu Yazıcıoğlu Çerçi hamile olan bir kadının kendi isteği ve yasal sınırlar çerçevesinde kürtaj olmasının engellenmesinin yasal olmadığını, bunun için herhangi bir düzenlemenin bulunmadığını belirterek, "Bunun için yasa çıkarmaya çalıştılar ama gelen tepkiler üzerine geri çekildi. Hastanenin kürtajı bekletmesinin hukuki dayanağı yok. Hastanenin yaptığı keyfi bir uygumlama" dedi.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerinin, hastanın hak ve taleplerini de gözeterek en uygun şekilde tedavi edilmesi konusunda bugüne kadar gösterdikleri çaba ve özveriyi devam ettireceklerinden şüphesi olmadığını belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner de yazılı açıklama yaptı. Kaptaner, "Bu olayda hastanın tıbbi mağduriyeti yaşanmamıştır. Ancak kürtaj konusunda kadınların kendi bedenlerine sahip çıkarak bu konuda özgürce karar vermesi yönünde yasal engeller çıkartılmış olması, kadınlarımızın sağlıklarını tehlikeye atabilecek durumlara yol açabilecektir. Kadınların sağlığını tehlikeye atan kısıtlayıcı düzenlemelerin gözden geçirilmesi zorunludur" dedi. - Kural

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaralı ve Hamile Kadın, Kürtaj İçin İzin Bekliyor (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement