Yenişehir Belediyesi,TOKİ Üçkuyu'ya Kapalı Semt Pazarı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Yenişehir Belediyesi,TOKİ Üçkuyu'ya Kapalı Semt Pazarı Yaptı

Yenişehir Belediyesi,TOKİ Üçkuyu\'ya Kapalı Semt Pazarı Yaptı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından yapılan TOKİ Üçkuyu'ya Kapalı Semt Pazarı, törenle açıldı.

08.10.2013 16:57  Güncelleme: 17:34

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Üçkuyu TOKİ'de Mahalle Evi'nden sonra Kapalı Semt Pazarı yaptı. Kapalı Semt Pazarı'nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP il, Yenişehir ve Kayapınar ilçe örgütü yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Açılış töreninde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu TOKİ'nin Türkiye'nin her yerinde çalışması olduğunu belirterek, "En kötü çalışmasını Diyarbakır'da yapmıştır" dedi. Hiç bir alt ve üst yapı çalışması bitirmeden konutları halka teslim ettiğini belirten Kurbanoğlu, halkın sorunlarla baş başa bırakıldığını söyledi. TOKİ Üçkuyular'ın henüz Büyükşehir Belediyesi tarafından devir alınmadığını belirten Kurbanoğlu, sorumluluğun merkezi hükümette olduğunu söyledi. Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi'nin kendi olanaklarını zorlayarak halka hizmet sunmaya çalıştığını ifade eden Kurbanoğlu, "Şu an açılışını yaptığımız bu semt pazarı da bunlardan biridir" dedi. Üçkuyu TOKİ'de Mahalle Evi yaptıklarını, Büyükşehir Belediyesi'nin de asfalt yaptığını anlatan Kurbanoğlu, "Halkı hiçbir alanda ve hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız" dedi.

Çalışmalarını halkla beraber yaptıklarını belirten Kurbanoğlu, "Gürültü ve çevre kirliliğinden halkımızı kurtarmak için, Üçkuyu TOKİ'de yapmış olduğumuz bu semt pazarı esnafımızla dayanışarak, hem esnafımızı hem halkımızın daha hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecekleri güzel bir semt pazarına kavuşturduk. Esnaflarımızın ve halkımızın memnuniyeti bizim için gurur vericidir" şeklinde konuştu.

'TOKİ emlakçılık yaptı'

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, "Mazlum bir halka hizmet etmek ibadettir" dedi. "Suyunuz yoksa, akmıyorsa bu benim sorunumdur. Altyapı sorununuz varsa bu da benim sorunumdur. Burada sinek ve sivrisinek varsa o da benim sorunumdur. Başım gözüm üstüne" diyen Baydemir, TOKİ'nin uygulamalarını eleştirdi. TOKİ'nin Türkiye'de yapılan tüm toplu konutları anahtar teslimi yaptığını hatırlatan şöyle devam etti:

"Bu görmüş olduğunuz tüm alan hazine arazisidir. Çevre Bakanlığı, hazine arazilerinin çoğunu önce Toplu Konut İdaresine tahsis ediyor. Al bu arsa senin, dar gelirli vatandaşlara konut yap diyor. TOKİ ne yapıyor. Üçkuyu TOKİ'de yapmış olduğu gibi küçük bir bölümüne konut yapıyor. Geriye kalan arsaların büyük bölümünü emlakçılık yaparak satıyor. Buradaki kaynağı toplayarak Ankara'ya götürüyor."

Sosyal belediyecilik anlayışlarının bu uygulamayı ret ettiğini belirten Baydemir, "Aziziye ve Yeniköy'de sosyal konut ürettik. Konut temel bir insan hakkıdır. Her insanın sağlıklı bir konuta yaşamak, onun annesinin ak sütü kadar kendisine helaldir. Ama maalesef yaşadığımız bu tablo Diyarbakır'da Toplu Konut çalışmalarının en kötü örneğidir. Şilbe Toplu Konut, Çölgüzeli Toplu Konut ve Üçkuyu Toplu Konut arasında dağlar kadar fark var" dedi.

Bu para nereye gitti

Toplu Konut İdaresi'nin TOKİ Üçkuyu konutlarını, yağmur suyu, kanalizasyonu, asfalt, kaldırım, parklar ve bahçeler dahil tümünü anahtar teslim ihale yaptığına dikkat çeken Baydemir, "Neden bunlar yapılmadı? Bu para nereye gitti? Bu soruyu hepinizin sorması lazım" diye konuştu.

Yapılan asfaltın kendi sorumluluğunda olmamasına rağmen halkın hak ettiğini belirterek Baydemir, "Yenişehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bu kapalı semt pazarı halkımızın daha sağlıklı alışveriş yapmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda bir istihdam aracıdır. Sayenizde bu pazardan esnaflar alın terleriyle çocuklarının rızkını çıkarıyor. Sayın başkan Allah sizden razı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, zılgıtlar ve "Amed sizinle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde pazar açılışı gerçekleşti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yenişehir Belediyesi,TOKİ Üçkuyu'ya Kapalı Semt Pazarı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement