3 Ay Önce Yaralı Kurtuldu, Bu Saldırıda Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

3 Ay Önce Yaralı Kurtuldu, Bu Saldırıda Şehit Oldu

3 Ay Önce Yaralı Kurtuldu, Bu Saldırıda Şehit Oldu

Hakkari'de PKK'lıların yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak, 3 ay önce başka bir saldırıdan yaralı kurtulmuş.

24.06.2016 14:29  Güncelleme: 16:30

Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak'ın (25) Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Kayalar köyündeki baba evine acı haber ulaştı. Şehit Koçak'ın 3 ay önce bir başka terör saldırısında yaralandığı öğrenildi.

3 AY ÖNCE YARALANDI, BU KEZ ŞEHİT OLDU

Uzman Çavuş Koçak'ın şehit olduğu haberi, babası Alim ve annesi Miyase Koçak'a İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Kaymakam Mesut Tabakçıoğlu tarafından verildi. Acı haberin baba ocağına ulaşmasının ardından köyün girişine ve şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Harun Koçak'ın 3 ay önce başka bir terör saldırısında vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi. Köy muhtarı Ahmet Tatlı, şehadet haberini sabah saatlerinde aldıklarını ve çok üzüldüklerini söyledi. Tatlı, "Köyümüzden terörle mücadelede görev yapan çok sayıda arkadaşlarımız var. Bu uğurda bayrak için can vermeye hazırız. Bir Harun'umuz gitti, bin Harun oluruz. Bu PKK örgütüne de hiçbir zaman taviz vermeyiz. Sevindirmeyiz. Üzüldük ama her kula her köye de nasip değil bir şehit vermek, şehit çıkarmak." dedi.

"ÜZÜNTÜLÜYÜZ AMA GURURLUYUZ"

Köy muhtarı Ahmet Tatlı, şehidin daha öncede yaralanarak gazi olduğunu belirterek, 'Daha önce de yaralandı gazi olmuştu. Şarapnel isabet etmişti, yanındaki arkadaşları da şehit olmuştu. Demek ki şehitlik mertebesi bu gün ona nasip oldu. Üzüntülüyüz, ama gururluyuz. Bir ay içerisinde babannesi vefat etmişti, onun cenazesine gelmişti. Sevilen, sayılan gençlerimizden biriydi. Köyümüzden asker ve polis olarak çok görev yapan var. Onlar da gerekirse kahramanlar gibi görev yapıp, bu uğurda taviz vermezler' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Ay Önce Yaralı Kurtuldu, Bu Saldırıda Şehit Oldu - Son Dakika


Advertisement