Yüksek Öğretimin Beklentilerini Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Yüksek Öğretimin Beklentilerini Konuşuldu

Yüksek Öğretimin Beklentilerini Konuşuldu

Aliağa'daki kurumlar, kentin üniversite vizyonunu konuştu.

13.04.2012 17:54

İzmir'in Sanayi Ticaret Kenti Aliağa'da yüksek öğretim kurumu ihtiyacı ve eğitimin geleceği Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Aliağa Kent Sohbetleri" toplantısında masaya yatırıldı. Ticaret Odası Seminer Salonu'nda yapılan "Aliağa Kent Sohbetleri"nin bu ayki konusu "Sanayi kenti Aliağa'da üniversite süreci"ydi.

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu (MYO) Aliağa Kampüsü öğrencilerinin de katıldığı Toplantıya Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu Aliağa Yerleşkesi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç Dr Sevil Şener konuşmacı olarak düşüncelerini paylaştı.

"ALİAĞA TEKNİK BİLİMLER MYO" OLMASINI İSTEDİLER

Toplantıda konuşmacılar ve öğrenciler Aliağa'da bulunan MYO'nun büyük bir öğrenci potansiyeline sahip olduğu belirterek "Aliağa'da bulunan Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesinin Öğrenci sayısı, gerçekleştirdiği proje sayısı, faaliyetler, yerel kurumlar ile diyalog potansiyeli açısından Bergama'nın önünde. Ancak, adı halen Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi olarak anılıyor. Bergama MYO'ya bağlı ancak Aliağa'nın daha çok öğrencisi var. Sponsor bularak yerleşke içine güzel bir bina yaptırılmalı ve adı Aliağa Teknik Bilimler MYO olmalı" görüşü dile getirildi.

YRD. DOC. DR. SEVİL ŞENER: EN ÇOK TEŞEKKÜR, ALİAĞA BELEDİYESİNE

Toplantıda konuşan Yrd. Doç Dr Sevil Şener, Aliağa'nın bağımsız bir Yüksekokul ve Fakülte için çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, "Okul olarak, Aliağa'da Belediye başta olmak üzere tüm kurumlarla, Oda ve STK'larla uyum içinde çalışıyoruz. Aliağa Belediyesi, her zaman bize destek oluyor, bizi hiçbir zaman geri çevirmiyor. En çok teşekkürü Aliağa Belediyesi hak ediyor. Aliağa'daki kurumlar birlikte hareket edip, kent dinamiklerini harekete geçirerek kente yüksekokul ve fakülte kazandırabilir" dedi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN YRD UĞUR EREN; "TAM DESTEK VERİYORUZ"

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Aliağa'nın müstakil bir MYO'na ve fakülteye sahip olması gerektiğini dile getirerek, "Aliağa'daki MYO, daha önce otogar olarak yapılan bir binada hizmet veriyor. Orası her ne kadar düzenlenmiş olsa da bir üniversite için uygun değil. Aliağadaki yerel kurumlar, sanayiciler bir araya gelerek Üniversite için daha uygun mekanlar üretmeliyiz. Aliağa Belediyesi olarak bu sürece öncülük etmeye hazırız. Yüksek öğretim için tam desteği hazırız" Dedi.

Belediye olarak eğitim konusunda son derece özverili davrandıklarını belirten Eren, "Aliağa, potansiyeli yüksek bir kent. Sorunları aşmak çok zor değil. Petkim'in yapmakta olduğu Meslek Lisesi tamamlanmak üzere. Sanayi kuruluşlarımız bu tür eğitim kurumlarını rahatlıkla yapabilir. İlçedeki tüm siyasi partiler, yerel kurumlar olarak, kamu ve özel sektör olarak birlik içinde olursak aşamayacağımız sorun yoktur" dedi.

UĞUR EREN; BELEDİYENİN EĞİTİME DESTEĞİ HEP SÜRECEK

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Aliağa Belediyesi'nin olanakları ölçüsünde ilçede eğitimin yükünü sırtladığını ifade ederek, "26 Nisan'da Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz Aliağa'ya gelecek. Sayın Rektörümüze ziyaretinde bu kentin potansiyelini ve beklentilerini somut bir şekilde tüm kurumlar bir araya gelerek sunacağız. Aliağa, yüksek öğretimde buğundan çok daha fazla ilgiyi hak ediyor. Aliağa artık bu yerleşkeden kurtulmalıdır. Aliağa'nın yapısı da, dokusu da fakülteye uygundur. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa biz üstümüze düşen görevlere hazırız." dedi.

Eren çeşitli sıkıntılara karşın belediye olarak öğrenci misafirhanesi ile Aliağa'daki üniversite öğrencilerine hizmet sunduklarını sözlerine ekledi.

SAKA; SANAYİCİ KENTE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMALI

Toplantıda konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Sanayicilerin kente daha çok katkı vermesi gerektiğini söyleyerek, "PETKİM bu kente 5 milyarlık yatırım diye başladı. Yatırım 10 milyara çıktı. 10 milyon TL'ye bir meslek Lisesi yapması devede kulak bile değil. Sanayi Kuruluşlarımız, Aliağa'da üretip, Aliağa'da kazandığını unutmadan bu kentin gelişimine, gençlerin eğitimine kaynak sağlamalı. Aliağa'daki kurumlarımız da birlikte hareket ederek kentin gücünü göstermeli. Sanayiciler eğitime yapacakları her türlü yatırımın karşılığını alacaktır. Yerel kurumlar birlikte hareket etmeli, yerel kurumların birlikte hareketine sanayiciler de katılmalı. Bugün Karabük'de Kardemir 153 Milyon TL'lik sosyal yatırım yapmış bir firmadır. Aliağa'da da bunun daha iyisinin birlikte hareketle başarılabileceği inancındayım ve bu konuda her türlü desteği Oda olarak vereceğimizi belirtmek isterim" dedi.

"BELEDİYE OLARAK ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KAPIMIZ AÇIK"

Meslek Yüksek Okulu'nun kentteki sosyal ve kültürel yaşamı gözle görülür bir şekilde değiştirdiğini belirten Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel İşler Müdürü Sami Toydemir de "7 belediye başkanı gördüm. Aliağa'nın nerelerden buraya geldiğini en iyi bilenlerdenim. Yüksekokul geldikten sonra Aliağa sosyal ve kültürel anlamda ciddi şekilde gelişti. Aliağa geliştiği için sorunları çok. Ama Aliağa'da çözüm de çok. Belediye olarak üniversite öğrencilerine her zaman kapımız açık. Üniversite konusunda Aliağa Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyduk, bundan sonra da koyarız." Dedi.

KENT KONSEYİ BAŞKANI YAKUP ÖZTÜRK: KENT KONSEYİ, ALİAĞA'YI KONUŞTURUYOR"

Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Kent Sohbetleriyle Aliağa'yı konuşturduklarını ve kurumları bir araya getirdiklerini ifade ederek, "Aliağa birlik beraberlik içinde olursa, Üniversite konusunda bu haklı istek hızla gerçekleşecektir. Burada bulunan, desteğini veren ve fikirlerini bizimle paylaşan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. 26 Nisan'da Ege Üniversitesi Rektörümüzün Aliağa ziyaretine hazırlanarak, sayın Rektörümüze kentimizi ve beklentileri en iyi şekilde anlatacağız" dedi.

ÖĞRENCİLER, SANAYİCİLERDEN İLGİ BEKLİYOR

Toplantıya katılan Ege üniversitesi Bergama MYO Aliağa Kampüsü öğrencileri, okullarının adının "Aliağa" olarak anılmasını isteyerek, sanayi kuruluşlarının MYO'na teknik ekipman, staj desteği ve yeni bina ve fiziki ortam konusunda destek vermesini istedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüksek Öğretimin Beklentilerini Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement