Yunanistan'da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı

Almanya, Fransa ve Belçika'daki çiftçi protestoları Türkiye'nin komşusu Yunanistan'a sıçradı. Selanik'te hükümetten destek talebiyle traktörleriyle eylem yaptı. Sembolik olarak tabut taşıyan çiftçiler çiftçiler, üretimde kullanılan elektrik, mazot ve diğer girdi fiyatlarının düşürülmesini talep etti.

01.02.2024 20:57  Güncelleme: 21:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın Selanik kentinde çiftçiler, hükümetten destek talebiyle traktörleriyle eylem yaptı.

ÇİFTÇİLER SELANİK'E TABUTLARLA GİRDİ

Almanya, Fransa ve Belçika'nın ardından Yunanistan'da da çiftçiler protesto gösterilerine başladı. Komşuda protestoların adresi Selanik kenti oldu. Sembolik olarak tabut taşıdıkları onlarca traktörle Selanik'e giriş yapan çiftçiler, Uluslararası Selanik Fuar Merkezi'nin önünde toplandı.

Yunanistan'da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı

ELEKTRİK, MAZOT VE GİRDİ FİYATLARININ DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTİYORLAR

Arıcılar, besiciler ve balıkçılar da eyleme destek vermek için çiftçilere katıldı. Hükümetle diyalog kurmak istediklerini belirten çiftçiler, üretimde kullanılan elektrik, mazot ve diğer girdi fiyatlarının düşürülmesini talep etti. Çiftçiler, Selanik Uluslararası Fuar Merkezi'nde 3 Şubat'ta düzenlenecek "Agrotica" Fuarı vesilesiyle Selanik'te büyük bir gösteri yapmayı planlıyor.

Yunanistan'da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı

Başbakan Kiryakos Miçotakis, 30 Ocak Salı yaptığı açıklamada, çiftçilere ödenen sübvansiyonların artırılacağını, Eylül 2023'teki sel felaketinden etkilenen çiftçilere ikinci bir ek yardım yapılacağını ve çiftçilerin yaşadığı sorunların giderilmesi için diyalog kapılarının da açık tutulacağını belirtmişti.

Yunanistan'da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı

EYLÜL AYINDAKİ SEL FELAKETİ ÇİFTÇİLERE AĞIR ZARAR VERMİŞTİ

Eylül 2023'te yaşanan sel felaketinde zarar gören birçok ürün için yeterli miktarda tazminat, aşırı hava koşullarına karşı ürünlerinin korunacağı projelerin inşası ve üretim maliyetlerinin azaltılması gibi talepleri olan çiftçiler ise 24 Ocak'tan beri çeşitli kentlerde eylemlerini sürdürüyor.

Yunanistan\'da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Anazarbus : Memleketin kıymetini bilin , bak mazot pahalı diye çiftçi traktöre koyup eylem yapamiyor , yollar açık kalıyor. İroni içerir 12 4 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Yunanlılar vatan hainidir. 1 0 Yanıtla
  • Oktay büyük : Mazot gübre pahalı diyen çiftçilerimizi de diğer Akp liler çiftçiler terörist diyor, ne yarıma desteğe koşması 1 0 Yanıtla

Advertisement