1. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

1. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali Düzenlenecek

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nce "Yeşil Tekstil, Yavaş Moda" temalı 1.Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali düzenlenecek.

27.09.2012 12:33

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nce "Yeşil Tekstil, Yavaş Moda" temalı 1. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali düzenlenecek.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Üniversite Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda 8 Ekim ile 9 Kasım tarihleri arasında Antalya Üniversite Destekleme Vakfı sponsorluğunda üniversite bünyesinde 1. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali düzenleneceğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi'nin 30'uncu kuruluş yılında dünya çapında bir etkinliğe imza atacaklarını kaydeden Kılıç, etkinliğin Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydetti. Kılıç, bienalde 42 bilim insanının 101 bildiri sunacağını belirtti.

Etkinliği üniversitenin kentle buluşması adına önemsediklerini ifade eden Kılıç, "Etkinliğin teması 'Yeşil Tekstil ve Yavaş Moda' olacak. Yeşil tekstil ile çevre dostu ürünlerin ortaya çıkarılması, yavaş moda ile de hızlı akan yaşam standardına dikkat çekilmesi sağlanacak. Antalya'da 2016 yılında düzenlenecek Dünya Botanik EXPO'su için üniversite adına da önemli bir çalışma olacak" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Sarı da uluslararası bir organizasyon düzenlemekten dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Sarı, etkinliğin üniversite ile halkın buluşması noktasında önemli bir adım olacağını bildirdi.

-Bienalde 7 sergi düzenlenecek-

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yüksel Şahin ise bienalde ikisi karma, 5'i bireysel 7 sergi düzenleneceğini söyledi. Bienal kapsamında sektör sorunları ve Türkiye'de markalaşma konularında iki panel yapılacağını anlatan Şahin, farklı alanlarda da 4 çalıştay gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bienalin doğa dostu üretimi teşvik konusunda da önemli bir misyon üstleneceğini vurgulayan Şahin, "Çok güzel verimler elde edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Antalya Üniversitesi Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nasih Nezihi Bayık da bu tür projeleri desteklemeye her zaman devam edeceklerini bildirdi.

Muhabir: Hatice Özdemir/ Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement