1071 tarihçi Ahlat'ta buluştu - - Son Dakika
Güncel

1071 tarihçi Ahlat'ta buluştu -

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü kutlamalarına katıldıktan sonra Ahlat'a gelen 1071 tarihçi, tarihi mekanları gezdi.

27.08.2014 17:31

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü kutlamalarına katıldıktan sonra Ahlat'a gelen 1071 tarihçi, tarihi mekanları gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen program çerçevesinde, Türkiye'nin 81 ilinden 1071 tarihçi, Ahlat'ta bulunan ve dünyanın en büyük İslam mezarlığı olarak bilinen tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığı, Emir Bayandır Kümbeti, Bayır Köprüsü ile tarihi yapıları gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Uzmanı Cemalettin Parıltı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlıkça düzenlenen organizasyonda 1071 tarih öğretmeni ve öğrencisini buluşturduklarını anımsattı.

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Muş'ta bir çalıştay düzenlediklerini ifade eden Parıltı, şöyle devam etti:

"Bu çalıştayda, Türkiye'nin önemli tarihçileri ile genç tarihçileri buluşturduk. Birbirlerine deneyimlerini bilgilerini aktardılar. Ardından da dün Malazgirt'te bir program düzenledik. Türkiye'nin 81 ilinden gelen tarihçileri Malazgirt'e götürdük. Oradaki etkinliklere katıldılar. Bugün de Ahlat'tayız. Ahlat'ta başta Selçuklu Meydan Mezarlığı olmak üzere diğer Selçuklu eserlerini genç tarihçilerimize gezdirip, buradaki atmosferi yaşayıp edindikleri bilgilerini öğrencilerine aktarmalarına yardımcı oluyoruz. Böylelikle daha fazla kişiye ulaşmayı amaçlıyoruz."

Geziye katılanlardan Aksaray Üniversitesi tarih öğrencisi Hayrettin Cuba ise organizasyon için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür ederek, "Tarihi dokusu olan Ahlat'a ilk defa geliyorum. Gerçekten çok etkilendim. Çok güzel bir yer" dedi.

1071 tarihçi Ahlat\'ta buluştu -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1071 tarihçi Ahlat'ta buluştu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement