14 Ağustos Dünya Rabia Günü" - Son Dakika
Yerel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

Mısır'da Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında ?darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitireler Uşak'ta anıldı.

14.08.2014 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitirenler anısına Uşak'ta basın açıklaması yapıldı.

Uşak' Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyeleri akşam saatlerinde Uşak Belediyesi önünde toplanarak ellerindeki pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçti. Tritoğlu parkına ulaşan grup burada Mısır'da geçen yıl, seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükumetine yönelik darbe sonrası iradelerine sahip çıkmak için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplanan Mısırlılara ?emniyet güçlerinin müdahalesiyle hayatını kaybedenleri andı.

Platform sözcüsü Cumhur Acar yaptığı basın açıklamasında olayın üzerinden bir yıl geçtiğini ancak, darbeci yönetimin hala görevde olduğunu söyledi.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanların zulüm altında olduğunu ifade eden Acar, emperyalist güçlerin yaşanan gelişmelere sessiz kaldığını iddia etti.

Ortadoğu ve Arap Yarımadası'nın küresel sömürü şebekelerinin petrol pazarlıkları sonucu kan gölüne döndüğünü idda eden Acar, " İsrail, Filistin'de Gazze'de soykırım yapıyor. Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Mali'deSuriye'de, Irak'ta Mısır'da zulüm sürüyor. Bu zulme dur demek için birlik olmalıyız "dedi.

Grup daha sonra olaysız olarak dağıldı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement