15 Temmuz Milli İrade Ruhu ve Şehitleri Anma Programı" - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Milli İrade Ruhu ve Şehitleri Anma Programı"

15 Temmuz Milli İrade Ruhu ve Şehitleri Anma Programı"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösterip tankların önüne yatan Metin Doğan, Trabzon'da düzenlenen programda o gece yaşadıklarını anlattı.

05.12.2016 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösterip tankların önüne yatan Metin Doğan, Trabzon'da düzenlenen programda o gece yaşadıklarını anlattı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Konseyi tarafından, KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen "15 Temmuz Milli İrade Ruhu ve Şehitleri Anma Programı", Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Dr. Murat Kadir Topçu moderatörlüğünde düzenlenen ve silahsız bir şekilde darbecilere karşı koyan vatandaşlardan Metin Doğan'ın konuşmacı olarak katıldığı programa, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Hüseyin Yavuz, Avrasya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Hüseyin Yavuz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

"Bu milletin geleceği ile kimse oynayamaz"

Vali Yavuz, programın açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da milletin büyük bir hassasiyet gösterdiğini dile getirerek, "Millet olarak büyük bir duyarlılık gösterdik ve netice itibariyle 16 Temmuz sabahı şuna şahit olduk ki onların kafalarında planladıkları senaryoların hiçbirinin gerçekleşmediği ve büyük bir ders aldıklarını, almaya da devam ettiklerini, edeceklerini ispatladık millet olarak'." ifadesini kullandı.

"Allah'a çok şükür ki bunu millet olarak birlikte atlattık" diyen Yavuz, şöyle devam etti:

"Milletimizin dik duruşuyla, tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, bütün milletvekillerimiz, siyasilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve milletimizin her bir ferdi ile bunu biz bütün dünyaya ilan ettik. Bu milletin geleceği ile kimse oynayamaz. Bu millet, dünya tarihi boyunca var olduğu sürece hep adaleti, doğruluğu,dürüstlüğü dünyaya yayma gayreti içerisinde olmuştur."

"Bu aziz millete laik bir Cumhurbaşkanı var"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise 15 Temmuz akşamı yaşananları hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O günler aklımıza geldiğinde bakıyoruz ki Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Sizlere laik bir Cumhurbaşkanı. Bu aziz millete laik bir Cumhurbaşkanı. Marmaris'te kendisini kundaktaki torunu ile birlikte öldürmek isteyenlerin, bu teşebbüsü karşısında onu uçağıyla birlikte kaldırıp, başka ülkelerin havaalanlarına indirebilecek oldukları halde 'ben ölürsem vatanımda ölürüm' deyip, bu hareketin en büyük şehri İstanbul'a doğru hareket edip, aziz millete laik olduğunu gösteren bir Cumhurbaşkanı ve tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan diyen bir Cumhurbaşkanı."

"Bu millet kahramanlık hikayelerini tarih boyunca yazdı"

Dr. Topçu da 15 Temmuz hikayesinin bir kahramanlık hikayesi olduğunu vurgulayarak, "Yüzlerce, binlerce kahramanımız var. Hepsi hakikaten Amerikan filmlerindeki sahte kahramanlar gibi de değil. Gerçekten, hakikaten kahramandılar." dedi.

Bu milletin kahramanlık hikayelerini tarih boyunca yazdığını da anlatan Topçu, "Bu millet kahramanlık hikayelerini bundan sonra da yazacak. İhtiyaç olduğunda da gerekirse vatan için seve seve ölmeye razı gelen, buna koşan insanlar olduğumuzu her zaman göstereceğiz." diye konuştu.

"Canımı verebileceğim bir vatan olduğu için Allah'a şükrediyorum"

Açılış konuşmalarının ardından FETÖ'nün darbe girişimini engellemek amacıyla Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan da darbe girişimi sırasında yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Doğan, "Uğruna bir saniye bile düşünmeden canımı verebileceğim bir vatan olduğu için Allah'a şükrediyorum" ifadesini kullanarak, "15 Temmuz gecesi darbenin olduğunu otobüsteki insanlardan öğrendim. İnsanlar sevinçliydi, oturmuş olduğum semtte bizim gibi düşünen insanlar yoktu. Sonra eve gittiğimde televizyonda canlı yayında tankları gördüm. O an düşündüm. Ben yüz binlerce insanın öleceğini hissettim. O yüz binlerce insanın ölmesine engel olacak bir şey olmalıydı." dedi.

Darbeye karşı olacak insanların şoka girmiş olduğunu düşündüğünü ifade eden Doğan, "Darbeye karşı olan insanların çok hızlı bir şekilde sokaklara dökülmesi gerekiyordu. Onların nasıl sokağa dökülür diye düşündüm ve o canlı yayandı, paletlerin altında eğer birinin ezildiğini görürlerse, o zaman halk sokağa dökülür diye düşündüm ve o kişi de ben olmak istedim. Kaybedecek hiçbir dakikam yoktu. Hızlı bir şekilde çıktım." diye konuştu.

Doğan, tankların durması için Allah'a çok dua ettiğini de dile getirerek, kişisel bir aracı olmadığını, yoldan geçen bir motosikletçiye rica ederek, havalimanına gittiğini anlattı.

"Amacım orada tankları durdurmak falan değildi, paletlerin altında ezilmekti"

Havalimanına gittiğinde ilk eylemci olduğuna dikkati çeken Doğan, şöyle devam etti:

"Öyle bir ince hesap yaptım ki askerlerle savaşabilirdim ama ben savaşmayı düşünmedim. Ben o tankın üzerine çıkabilirdim ama eğer o tankın üzerine çıkarsanız siz o korkulan kesimi dışarı çıkarırsınız. Eğer altına girerseniz darbeye karşı olan kesimi çıkartırsınız. Allah çok güzel hesap yaptırdı bana. Her şeyi hesapladım ama askerlerle karşılaşınca ne diyeceğim aklıma gelmemişti. Bir anda fırladım tanka doğru, 'ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz' diye tankın önüne doğru koştum. Amacım orada tankları durdurmak falan değildi, paletlerin altında ezilmekti."

Doğan, tankın hareket etiğini ve paletlerin altına yattığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Öyle bir huzurluyum ki o anı anlatamam. Hiç korku yok. Neyse bakıyorum, geldi sert bir şekilde durdu. baktım hareket edeceği yok, orada durmamın anlamı yoktu. Kalktım tişörtümü çıkardım. Halkın ezilen birini gördüğü zaman çıkarlar diye düşündüm ve beni ezmeleri için çaba gösteriyorum.Tank ikinci kez yine hareket etti. Yine yattım o paletin altında, gene duruyor. O sıra tank hareket ederken insanlar o kadar korkmuştu ki askerlere ne yapıyorsunuz bile diyemiyordu. Ben insanları yüreklendirdim. Bir anda sayıları arttı. Daha sonra kenara çekildim ben saldırmak istemiyordum, benim amacım ölmekti."

İnsanların tankın etrafını sardığını belirten Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla da 1 saat içerisinde 2 milyon insanın oraya ölmek için koşarak geldiğini anlattı.

Doğan, hayatı algılayış şekli hakkında da katılımcılara bilgilendirmede bulunarak, öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların ardından katılımcılara Vali Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Milli İrade Ruhu ve Şehitleri Anma Programı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement