15 Temmuz Şehidinin İsmi, Üniversitenin Konferans Salonuna Verildi - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehidinin İsmi, Üniversitenin Konferans Salonuna Verildi

15 Temmuz Şehidinin İsmi, Üniversitenin Konferans Salonuna Verildi

DARBE girişimi sırasınnda Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki Türksat Kampüsü'ne giden yolu beraberindeki personelle birlikte kepçe ve itfaiye araçlarıyla kapatan ve cuntacı askerlerce şehit edilen Türksat'ta görevli Ahmet Özsoy'un ismi, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde bulunan bir konferans salonuna verildi.

15.08.2016 23:33

DARBE girişimi sırasınnda Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki Türksat Kampüsü'ne giden yolu beraberindeki personelle birlikte kepçe ve itfaiye araçlarıyla kapatan ve cuntacı askerlerce şehit edilen Türksat'ta görevli Ahmet Özsoy'un ismi, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde bulunan bir konferans salonuna verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türksat Kampüsü'ne giden yolu beraberindekilerle birlikte kepçe ve itfaiye araçlarıyla kapatıp darbeci  askerlerin tesislere ulaşmasını engellemek isterken şehit edilen Kırıkkale Üniversitesi'nin ilk araştırma görevlilerinden Ahmet Özsoy'un ismi, düzenlenen törenle, aynı üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki bir konferans salonuna verildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende Ahmet Özsoy'un bacanağı Fahrettin Poyraz, Özsoy'un hayatını anlattı. Duygu dolu anların yaşandığı salonda şehidin eşi Yasemin Özsoy, tören boyunca gözyaşı döktü. İlahiyatçı Prof. Dr. Şerafettin Gölcük'ün de katıldığı törende şehitler için dualar edildi.

Törende konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "Fetöcü hainlerin darbe girişimleri sırasında yine Kırıkkale'nin evlatları ön safhadaydı. Ne mutlu bize ki Kırıkkale'nin suyunu içmiş, ekmeğini yemiş şehitlerinin olduğunu görüyoruz. Şehit Ahmet beyefendi de bunlardan birisi. O gece elbette zor bir geceydi. Türkiye'nin dört bir yanından çıkan insanlar Ahmet Bey'in yaşadığı duygularla çıktılar yola. Her şeyi göze alarak çıkmışlardı" dedi.

PROF.DR. BEŞİR ATALAY: BİR SEMBOL

Ak Parti Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay ise şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladığı konuşmasında, "Rektörümüze ve üniversitemize teşekkür ediyorum. Böyle bir vefa ve kalıcı isimlendirme yaptıkları için. Türkiye'nin o geceden bu yana yaşadıklarına dair burada arkadaşlarımız çok şey söyledi. Ne kadar söylesek azdır. Türkiye o gece adeta yok olmaktan kurtuldu. Rabbim kurtardı, rabbim muhafaza etti. Başka türlü olsaydı Türkiye'nin ne hale geleceğini tahmin bile edemezdik. Rabbim büyük bir beladan Türkiye'yi ve milletimizi kurtardı. Şehitlerimiz o kurtuluşun sembolleri. O gece o kurutuluş için kendini tankların önüne atmış, silahların önüne atmış, hayatını feda etmiş kişiler gerçek şehitler. Ahmet öyle, gerçek bir şehit. O gece Türksat biliyorsunuz TV'lerin yayın hayatının merkezidir. Orayı ele geçirmek istediler. Ona engel olmak için orada olan kendisini siper eden ve orayı vermeyen kardeşimiz, o manada bir sembol" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehit Ahmet Özsoy'un ailesine isminin verildiği salonun açılışı anısına eşi Yasemin ve oğlu Abdullah Enes'e plaket takdim edildi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehidinin İsmi, Üniversitenin Konferans Salonuna Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement