18 Suriye Ermenisi Daha Türkiye'ye Sığındı - Son Dakika
Politika

18 Suriye Ermenisi Daha Türkiye'ye Sığındı

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Suriye’nin Kesep bölgesindeki çatışmalardan kaçan 18 Suriye Ermenisinin daha Türkiye’ye sığındığı ve bu konuda Türkiye Ermenileri Patrikliği ile işbirliğinin yürütüldüğü bildirildi.

07.04.2014 10:54

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Suriye'nin Kesep bölgesindeki çatışmalardan kaçan 18 Suriye Ermenisinin daha Türkiye'ye sığındığı ve bu konuda Türkiye Ermenileri Patrikliği ile işbirliğinin yürütüldüğü bildirildi.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kesep kentinde son günlerde Suriye rejimi ile muhalifler arasında yoğunlaşan çatışmalardan kaçan Ermenilerin Türkiye'ye geçişleri devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz haftadan beri ülkemize gelenlere ilaveten 18 Suriye Ermenisi daha 5 Nisan akşamı itibariyle Yayladağı Sınır Kapısı'ndan giriş yapmış, yerel makamlarımızın gözetiminde ve Türkiye Ermenileri Patrikliği'nin bilgisi dahilinde Hatay Vakıflı köyündeki soydaşlarının yanına yerleştirilmişlerdir. Konuklarımızın tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için önlemler alınmıştır" denildi.

Kesep bölgesindeki gelişmeleri başından beri yakından takip eden Türkiye'nin sivil halkın zarar görmemesi için gereken tedbirleri süratle aldığı vurgulanan duyuruda, ayrıca bu yönde Birleşmiş Milletler'e de bilgi verildiği ifade edildi. Türkiye'ye gelmeyi isteyen Kesep bölgesindeki Ermenilerin rahat edebilmesini temin etmek için Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni cemaatiyle sürecin başından bu yana yakın işbirliği yürütüldüğü de vurgulandı.

Türkiye'nin son olarak Kesep ve civarındaki çatışmalardan etkilenen tüm sivillere yardımcı olmaya çalıştığı bildirilen duyuruda, Türkiye'nin "Suriye'de son üç yıldır rejimin halkın meşru taleplerini bastırma çabasıyla uyguladığı benzersiz şiddet ve vahşetten kurtulmaya çalışan Suriye halkına hiçbir ayrım gözetmeksizin kapılarını açtığı" dile getirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 18 Suriye Ermenisi Daha Türkiye'ye Sığındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement