19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

19.09.2016 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toksoy, mesajında, Türk milletinin tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, işgal ve esarete alışık olmayan, asil ve büyük bir millet olduğunu belirtti.

Türk tarihine altın sayfalar yazdıran şehitlerin, gazilerin hatıralarını yüceltmenin ve minnet ve şükran ifade etmenin her ferdin boynunun borcu olduğunu aktaran Toksoy, Türk milletinin her cepheden alnının akıyla çıktığını vurguladı.

Toksoy, şöyle devam etti:

"Büyük Türk milleti, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sarıkamış'ta, Kafkaslar'da, Galiçya'da, Yemen'de, Kore'de, Kıbrıs'ta ve terörle mücadelede canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla her zaman yüzünün akıyla çıkmıştır. Milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik ve demokratik yapısıyla, bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak, birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürmeye devam edecektir."

Toksoy, Türk ulusunun gazi ve şehitlere vefa borcunu unutmayacağını ifade ederek, "Bu güzel topraklarda bağımsız, onurlu yaşayabiliyorsak bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Yüce Türk ulusu şehitlerine, gazilerine olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilir, hayatta olan kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement