19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, dolayısıyla Boyabat'ta tören düzenlendi.

19.05.2014 12:36

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, dolayısıyla Boyabat'ta tören düzenlendi.

Hükümet Binası önündeki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Batural Eliçevik, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Batural Eliçevik yaptığı konuşmada, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasında yaşamını yitiren işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diledi.

Türk milletinin onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha yer alışının 95. yıl dönümünün kutlandığını ifade eden Eliçevik, şunları kaydetti:

"19 Mayıs, sadece milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik de gelecek demektir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti siz gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından temeli atılan 'Milli Egemenlik' ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bu duygularla başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve Soma felaketinde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum."

Tören konuşmaların ardından sona erdi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement