19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

HATAY (AA) Hatay'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle CHP İl Örgütü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

19.05.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATAY (AA)- Hatay'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle CHP İl Örgütü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

CHP İl Teşkilatı önünde toplanan grup, ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafı ile Atatürk Anıtına kadar yürüdü.

CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Kezban Kuran Atatürk Anıtına çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mullaoğlu, burada yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı olduğunu söyledi.

19 Mayıs 1919'dan sonra Türkiye'de bulunan Türk, Kürt, Çerkez, Arap, Gürcü, Alevi, Sünni hepsi bir araya gelerek tek yürek olarak Kurtuluş Savaşını verdiklerini ifade eden Mullaoğlu, bu ülkenin temelinin bu kardeşlik harcıyla atıldığını kaydetti.

İdeolojisi, etnik kimliği, dini, mezhebi ne olursa olsun, Türkiye'de yaşayan herkes gibi özellikle gençlerin bu kardeşlik harcını koruma ve geliştirme yükümlülüğü olduğunu vurgulayan Mullaoğlu, bu ruhu bütün kimliklerimizden, siyasi düşüncelerimizden ayrı tutarak koruma ödevimiz bulunduğunu söyledi.

Mullaoğlu, başta ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşını, bu güzel ülke için canını veren şehitleri, afetlerde ve özellikle en son Soma'da can veren bütün kardeşlerimizi rahmetle andığını kaydetti.

Törene, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ile partililer katıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement