19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programında 6 yaşındaki Ahmet Altunay ile güreşmesi, renkli görüntüler oluşturdu.

19.05.2016 16:02

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programında 6 yaşındaki Ahmet Altunay ile güreşmesi, renkli görüntüler oluşturdu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğu'nun 19. yüzyılda büyük güç ve toprak kaybına uğradığını bildirdi.

Türk milletinin "Ya istiklal ya ölüm" şiarıyla direnişini başlattığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919, her yıl Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ekonomik ve sosyal hayat ile karar alma mekanizmasındaki rollerinin genişletilmesi, gençlerimize daha kaliteli hizmet sunmak, farklı spor branşlarını yaymak ve uluslararası yarışmalarda başarılı sporcular yetiştirmek, bakanlığımızın en büyük amacıdır. Bir milletin en büyük gücü, iyi yetişmiş, her şeyin bilincinde ve donanımlı gençliğidir."

Kutlamalar çerçevesinde, judo gösterileri sunuldu. Bu sırada Belediye Başkanı Selim Yağcı, 6 yaşındaki sporcu Ahmet Altunay ile güreş müsabakası yaptı. Altunay'ın, Yağcı'yı tuş ettiği gösteri, vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Programda, Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindekiler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sportif faaliyetlerde başarı gösterenlere madalyalarını takdim etti.

Ayrıca Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 111 bisikletin dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement