2 Bin Öğrenci Dünya Barışına Örnek Oldu - Son Dakika
Yerel

2 Bin Öğrenci Dünya Barışına Örnek Oldu

2 Bin Öğrenci Dünya Barışına Örnek Oldu

Kayseri Uluslar arası Öğrenci Derneği(KUDER) tarafından 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nda 60 farklı ülkeden yaklaşık 2 bin öğrenci dünya barışını sağlayamayanlara örnek oldu.

07.05.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Uluslar arası Öğrenci Derneği(KUDER) tarafından 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda 60 farklı ülkeden yaklaşık 2 bin öğrenci dünya barışını sağlayamayanlara örnek oldu.

Kurşunlu Otoparkı'nda düzenlenen etkinliğe Vali Orhan Düzgün, Başbakan Başdanışması ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Emrah Karayel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Müftüsü Şahin Güven, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, KUDER Başkanı Mücahit Bulut, Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, KUDER üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından konuşan KUDER Başkanı Mücahit Bulut, "Bugün burada kardeşliğin pekiştiği bir gün yaşamaktayız. Kayseri misafirlerini en iyi şekilde ağırlamanın haklı gururunu yaşamaktadır. Renkler ve diller farklı olsa da aslında biz bir milletiz. Yaşadığımız dünyada insanlık içinden çıkılmaz bir buhrana sürüklenmektedir. Kapitalizm insanları sömürmektedir. KUDER olarak biz böyle bir dünyada biz bir milletiz sloganıyla yola çıktık. Balık veren değil balık tutmayı öğreten bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 2 ofisimiz 7 gün 24 saat çalışmakta 140 kişilik misafirhanemizle hizmet vermekteyiz." ifadelerinde bulundu.

Etkinliğin farklı ülke kültürlerinde yetişmiş olan gençlerin birbirini tanıması için olumlu bir vesile olduğunu kaydeden Vali Orhan Düzgün ise sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada açılan stantlarda kendi kültürlerini ve etkinliklerini bizlere sunuyorlar. İnsanlar birbirini tanıdıkça, birbirleriyle görüştükçe, birbirlerine karşı olan iyi niyetleri de güçlenecektir. İnsanların birbirlerine karşı düşmanlık hislerini beslediklerini görüyoruz. Aynı okullarda aynı mutfaklarla beraber olan yıllarca arkadaşlık yapmış olan kendi ülkelerine döndüklerinde diğer arkadaşlarını ülkeleri hakkında olumlu görüşleri olacaktır. Kayseri'deki 4 üniversitemizde yaklaşık 2 bine yakın öğrencimiz öğrenim görmektedir. İnşallah son dönemlerde ülkemizin ve bölgemizin dört tarafında devam eden sıkıntı ve barışa darbe vuran süreçlerin kısa sürede sonlanmasını istiyoruz."

55 farklı stantta öğrencilerin kendi ülkeleri ile ilgili görseller, hediyelik eşyalar ve geleneksel kıyafetlere yer verildi. Ayrıca öğrenciler, kendi kültürlerine ait halk dansları gösterilerini de sergiledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2 Bin Öğrenci Dünya Barışına Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement