2. Dünya Göçebe Oyunları'na Doğru - Son Dakika
Güncel

2. Dünya Göçebe Oyunları'na Doğru

Kırgızistan'ın ev sahipliğinde 3-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda yapılacak geleneksel yarışmalara, 53 ülkeden sporcular katılacak.

25.08.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan'ın ev sahipliğinde 3-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda yapılacak geleneksel yarışmalara, 53 ülkeden sporcular katılacak.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Danışmanı Abdullah Hazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2. Dünya Göçebe Oyunları'nda, 23 dalda dünyanın 53 ülkesinden okçuluk, güreş türleri, cirit, kökbörü (oğlak kapmaca), mangala gibi birçok geleneksel oyunun sporcuları boy gösterecek." dedi.

Hazar, Türkiye'nin oyunlarda, cirit, mangala, güreş türleri, okçuluk, aşık ve kökbörü müsabakalarında 10 hakem ve 70 sporcu ile yer alacağını ifade etti. Hazar, oğlak kapmaca oyununda Van'ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir köyünde yaşayan Kırgız Türklerinin Türkiye'yi temsil edeceğini de hatırlattı.

Türkiye'nin öncülüğünde ata sporlarını yeniden popüler hale getirmeyi istediklerini vurgulayan Hazar, şöyle konuştu:

"Geçen yüzyılda spor dallarının kurumsallaştığını görüyoruz. Bunun en somut örneği olimpiyatlardır. Ata sporlarını yeniden popüler hale getireceğiz. Göçebe Oyunları, olimpiyatlar kadar dünyanın ilgisini çekecektir. Daha fazla insan tarafından izlenecektir."

Dünya Göçebe Oyunları'nın ilkine 16 ülkenin katılımıyla ev sahipliği yapan Kırgızistan, ikinci organizasyonu da başkent Bişkek'e 260 kilometre uzaklıkta bulunan Çolpon-Ata kentindeki hipodrom ve spor kompleksi ile Kırçın Yaylası'nda düzenleyecek.

Oyunların ana sponsorluğunu, Bilal Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu, Türk Hava Yolları ve Kırgızistan cep telefonu operatörü MEGAKOM ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın da aralarında bulunduğu 9 kurum ve şirket üstlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Dünya Göçebe Oyunları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement