2. Tatca Havacılık Festivali Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

2. Tatca Havacılık Festivali Gerçekleşti

2. Tatca Havacılık Festivali Gerçekleşti

Bu yıl 2.si gerçekleştirilen TATCA HAVACILIK FESTİVALİ, bu yıl da binlerce ziyaretçiyle buluştu.

16.09.2014 08:45  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TATCA öncülüğünde ve Dev Ajans Bütünleşik Pazarlama İletişimi Organizasyonu ile 13- 14 Eylül tarihinde Selçuk Efes Havaalanı'nda düzenlenen TATCA HAVACILIK FEST'14 ziyaretçi ve katılımcılara unutulmayacak iki gün yaşattı.

Açılış konuşmaları TATCA Genel Başkanı Selim Ergun Lak, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel BAKICI ve Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı tarafından yapılan "TATCA Havacılık Festivali"nde; sanal havacılık etkinlikleri, paraşüt gösterileri, helikopter gösterileri, havacılık temalı yer etkinlikleri ve model uçak gösterileri gerçekleşti.

Yüzlerce çekilişin yapıldığı ve gökyüzünün akrobasi gösterileri ile boyandığı festivalde iki gün boyunca sayısız etkinlikler düzenlendi. Ziyaretçilerin sürpriz hediyeler kazandığı festivalde, dünyaca ünlü akrobasi pilotumuz Ali İsmet Öztürk, Mor Menekşe'si ile unutulmaz gösterilere imza attı. Uçağıyla adeta havada dans eden pilotumuz," Türkiye'de bu gibi kaliteli etkinliklerin artmasını istiyorum ve TATCA' ya ikinci defa teşekkür ediyorum" diyerek TATCA HAVACILIK FEST'14 ile ilgili görüşlerini belirtti. Scarlet Rose uçağı ile festivale renk katan İtalyan pilot Maurizio Perissinotto ise Türkiye'de olmanın ve bu etkinlikte yer almanın çok keyifli olduğunu belirterek, organizasyon yetkililerini tebrik etti. Öte yandan Oğuzhan Yararcan; Siyah İnci'si ile etkinlikte yer alırken, 5 uçaktan oluşan Romanyalı "Hawks of Romania- Air Show" toplu ve solo gösterileri ile alandaki herkesi büyüledi. Diğer hava gösterileri arasında ise Ultralight, Microlight, GyroCopter, Cessna, Pitts, Casa gibi hava taşıtları da yer aldı. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen spotterlar (profesyonel hava fotoğrafçıları) ise kendilerine ayrılmış olan özel spotter tribününde çekim yaptılar.

Milli paraşüt takımının yer aldığı paraşüt gösterisinde paraşütçüler gökyüzünden yeryüzüne nazlı Türk bayrağımızı dalgalandırarak indirdiler. 8 paraşütçünün yer aldığı ve izleyenler tarafından büyük coşku ile karşılanan etkinlik izleyenlerden büyük alkış aldı.

Air Show ekipleri imza töreninde, akrobasi pilotları Ali İsmet Öztürk, Maurizio Perissinotto, Oğuzhan Yararcan, Hawks of Romania üyeleri, misafirlere imza verdi. Yüzlerce kişinin katıldığı imza etkinliğinde yer alan pilotlar halkın ilgisinden oldukça hoşnut oldular.

Bu yıl festivalin görkemli bir havada geçtiğini ve katılımın oldukça yüksek olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, özellikle uzaktan gelen yerli ve yabancı misafirlerin olduğunu gördüğünü ve bu durumdan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Bakıcı, bu etkinliğin Selçuk'ta yapılmasını önemsediklerini, Selçuk'un turizm değerlerinin fazlalığı, 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip bir ilçe olduğunu ifade etti.

TATCA İzmir Şube Başkanı Tansu Bayındır, aylardır yapılan hazırlıkların ardından iki gün süren ve herkes tarafından beğenilen etkinlik sayesinde bütün yorgunluklarına değdiğini belirterek her geçen yıl bu etkinliğin daha da ivme kazanarak büyüyeceğini ifade etti.
Dev Ajans Başkanı Erhan Gölbey de"Bu yıl ikincisini organize etmekten gurur duyduğumuz Havacılık Festivali'ni her sene daha da iyi noktaya taşıyacağız ve uluslararası boyutunu koruyacağız. Bölgemizin tanınması ve imajı için bu gibi etkinliklerin her zaman düzenlenmesi gerekmektedir ve bunun için bizlere destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

Ana sponsorluğunu TAV Havalimanları İşletmesi'nin yaptığı festivalin yer etkinlikleri arasında, Atlas Jet, Sun Express, Onur Air, Bora Jet, Pegasus, Corendon Hava Yolları, Turkcell, AKUT, ilgili üniversiteler, EFMOD, ICF Airport, ISG (İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı) Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği, AKUT, Ege Orman Vakfı gibi firma ve kuruluşların standlarına da yer verildi. Müzik grupları ile perküsyon sanatçıları, çocuk etkinlikleri, yerel tatların sunumunun da yapıldığı ve iki gün süren festival; Skydive Efes Paraşüt Takımının 10.000 fitten atlayarak gerçekleştirdikleri "Bomba Gülü" gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2. Tatca Havacılık Festivali Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement