"Yeniden Yargılanmasına Kararı Verilen Muvazzaf Subay Sayısı 56" - Son Dakika
Politika

"Yeniden Yargılanmasına Kararı Verilen Muvazzaf Subay Sayısı 56"

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Anayasa Mahkemesinin yeniden yargılama kararı verdiği muvazzaf subay sayısı 56." dedi.

19.12.2014 20:30  Güncelleme: 21:10

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2/B arazilerinin değer tespitlerine ilişkin usul ve esasları onayladığını ve yeni yılın ilk çeyreğinden itibaren satış işlemlerinin tamamlanması için hazır olabileceklerini söyledi.

Maliye Bakanı Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bakanlıkları ve bağlı kuruluşlarının 2015 bütçelerinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladılar.

Şimşek, 2/B kapsamındaki tarım arazilerinin kıymet tespitlerinin esas ve usullerini iki hafta önce onayladığını açıklayarak, 2015'in ilk çeyreğinden itibaren satış işlemlerinin tamamlanmasına hazır olabileceklerini dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 2015'te 80, 2016'da 33, 2017'de 10 yurt olmak üzere toplam 163 yükseköğrenim yurdunun TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi.

Doping sonuçlarının gizlenmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Kılıç, "Doping numunesinde asıl ve yedek numuneler var. Asıl numunede düzensizlik tespit edilirse ikinci numunenin açılmasıyla ilgili başvuru yapılır. Bundan dolayı, ikinci numunenin açılıp kesin karar, yani sonuç ortaya çıkmadan herhangi bir şekilde kamuoyuyla bir paylaşım yapılmamasını dile getiren bir konudur" diye konuştu.

Ergenekon ve Balyoz davalarının sanıkları

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "Ergenekon ve Balyoz davalarında mağdur edilen personelin mağduriyetinin giderilip giderilmeyeceğine" ilişkin soru yöneltildi.

Yılmaz, bu davaların Yargıtay tarafından onaylanarak, kesinleştiğini anımsatarak, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı verdiğini anlattı. Yeniden yargılamanın devam ettiğini ifade eden Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 37, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 4, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 13 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 1 subay olmak üzere toplam 56 subayın muvazzaf statüsünde olduğunu kaydetti.

Çeşitli kovuşturmalar kapsamında hakkında tahliye kararı verilen muvazzaf personelin görev yerleri, kadro ve görev ihtiyaçlarına uygun olarak belirlendiğini ifade eden Yılmaz, bu kişilerin yürürlükteki mevzuata uygun olarak atamalarının yapıldığını söyledi.

Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2015 bütçeleri ve 2013 kesinhesapları kabul edildi ve 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin görüşülmesine geçilmesi kabul edildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Yeniden Yargılanmasına Kararı Verilen Muvazzaf Subay Sayısı 56' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement