2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika
Politika

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının 2017 yılı bütçesi görüşmeleri sürüyor.

15.11.2016 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının 2017 yılı bütçesi görüşmeleri sürüyor.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, kitapların ücretsiz dağıtılması ile eğitimde eşitsizliğin giderilemediğini söyledi. 15 Temmuz'dan sonra eğitimin kalbinden bıçaklandığını iddia eden Usluer, "Hem temel eğitim hem yükseköğrenim bıçaklandı. Her taraf kan içinde. Aslında bir an önce bu kanı temizlemek, yaraları sarmak, insanları tekrar sağlıklı ortama geçirmek istiyoruz." diye konuştu.

Darbe girişiminin ardından eğitimde ortaya çıkan sorunların çözümü için yetkililerle birlikte hareket etmeye çalıştıklarını dile getiren Usluer, ancak sorunların büyük bir kısmının devam ettiğini savundu. Usluer, açıkta kalan, yerleştirilen ancak intibak sorunları devam eden öğrenciler bulunduğunu, bazı öğrencilerin burslarının geçtikleri üniversitelerde sürüp sürmeyeceğinin endişesini taşıdıklarını, açığa alınan, tutuklanan öğretmenlerle ihraç edilen öğretim üyelerinin olduğunu ifade etti.

FETÖ ile mücadelenin sempatizanlar düzeyinde yapıldığını öne süren Usluer, "Yani devlet, bu terör örgütünün merkezi teşkilatı ile uğraşamıyor. Devlet bu terör örgütündeki militan kadrolarla ne yazık ki uğraşamıyor. Bugün sempatizan grupta olup açığa alınanlar, ihraç edilenler, tutuklu olan kişiler, cemaatle bağlantılı olan kişiler olabilir ama yarın bunlar bu ülkeye karşı militan aileler, militan gençlik olarak karşımıza çıkacak." iddiasında bulundu.

Usluer, rektör atamalarının OHAL ile ilişkisi olmadığını belirterek, "Boğaziçi Üniversitesine kıydılar, izin vermeseydiniz keşke. OHAL sonlandırılmadıkça burada ne konuşursak konuşalım hiçbirinin gerçek olmadığından eminim." görüşünü savundu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan FETÖ'ye ait okulların imam hatip liselerine dönüştürüldüğünü ileri sürdü.

"Dindar nesille kastedilen"

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, herkesin düşüncesine saygı duymakla beraber gelecek için yeni reformlara ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi.

Dindar nesille kastedilenin milli ve manevi değerlere ve geleceğe yönelik bir perspektif olduğunu belirten Cora, "Bu hususta bize en büyük referansı, en büyük ışığı Mevlana bırakmıştır. Bu miras, ihtiyaç duyduğumuz yeniliklerin anahtarıdır. Pergelin sabit ayağı, milli değerlerimiz, kültürümüz, gelenek göreneklerimiz, örf ve adetlerimiz, hareketli ayağı ise evrensel değerler ve 72 millettir. Biz bunu kendimize rehber aldığımızda hiç şüphe duymamalıdır ki Mevlana hoşgörüsüne sahip nesiller, Yunus Emre bilgeliğindeki kişiler, Abdülhamid devlet sorumluluğunda, Mustafa Kemal yurtseverliğinde bir nesli de teminat altına almış oluyoruz. Dindar nesil kavramını bu manada değerlendirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Cora, mahrumiyet bölgesi olarak adlandırılan ilçelerdeki öğretmen açığının giderilmesi için teşvik, ilk atama, lojman, erken emeklilik, ek puan gibi uygulamalar getirilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement