23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Muğla'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

23.04.2014 14:45

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Muğla ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Muğla'da  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Türdü 100. Yıl İlkokulu'nda devam etti. Programda öğrencilerin hazırladığı şiir, dans, ritim korosu, halk oyunları gibi etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlendi.

Bodrum

Bodrum'daki kutlamalar şehir stadında yapıldı. Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilere, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan,  Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şefik Ulugün, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, daire amirleri ve öğrenci velileri katıldı.

Törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi, günün anlam ve önemine uygun şiirler okunup, konuşmalar yapıldı. Öğrencilerin gösterilerinin ardından  pazzle'dan yapılan Atatürk fotoğrafı vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Stadyum ortasında açılan dev Türk bayrağı ve Atatürk portresinin ardından öğrenciler ve vatandaşlar, 10. Yıl Marşı'nı okudu.

Yatağan

Yatağan ilçesinde ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, Atatürk İlkokulu'nda devam etti. Kutlamalara Kaymakam Vekili Veli Biçer, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kamil Kıspet, Belediye Başkanı Haşmet Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenci velileri katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin gösterilerinin ardından Yatağan Halk Eğitim Merkezi tarafından öğrencilere verilen kurslarda hazırlanan Türk Hava Kurumu uçak prototiplerinin uçurulmasıyla kutlamalar sona erdi.

Milas

Milas'ta Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, Sakarya İlkokulu'nda devam etti.

Buradaki törende öğrenciler çuval yarışı, yumurta taşıma, sandalye kapmaca oyunları oynadı. Folklor gösterilerinin ardından kutlamaları sona erdi.

Ortaca

Ortaca'da kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Şahin,  23 Nisan'ın Türkiye'de her yıl tüm dünya çocuklarının imrenerek baktığı bir bayram olarak kutlandığını söyledi.

"Sevinmek eğlenmek, oynamak, hayatı gönlümüzce doyasıya yaşamak çocuklarımızın en büyük hakkıdır, hakkımızdır" diyen Şahin şunları kaydetti:

"Bugünleri bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'e şehit ve gazilerimiz ne kadar teşekkür etsek azdır. Gün bizim, gelecek bizim. Bu vatan hepimizin. Daha güzel bir dünyada sevgi dostluk barış çiçeklerini doyasıya koklayacağımız yeniden büyük Türkiye'de yaşayabilmek ümidiyle bayramımız kutlu olsun."

Törenin ardından Ortaca Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte öğrenciler şiir okudu ve halk oyunlarını oynadı.

Fethiye

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Fethiye'de 7. Çocuk Şenliği düzenlendi.

Beşkaza Meydanı'na kurulan stantlarda yapılan yiyecek ikramlarını tadan çocuklar, farklı spor aktiviteleri ve eğlence etkinlikleri ile güzel vakit geçirdi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü de açtığı stant ile çocuk istismarını engellemek ve çocuklarla polis arasında sevgi bağı kurmak adına geliştirilen "Kanka Polis" projesini tanıttı.

Stantları gezen Fethiye Kaymakamı Ekrem çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ilçede coşkuyla kutlandığını söyledi.

Geçmişte bayramların daha farklı kutlandığına dikkati çeken Çalık, son yıllarda kutlamaların konseptinin değiştiğini, resmi geçitlerin yerine çocukların eğlendiği şenlikler düzenlendiğini anlattı.

Çalık, Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada eşi benzeri olmayan bir şekilde çocuklara bir bayram hediye ettiğini hatırlatarak, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramlarını kutluyorum. Nice bayramlara sağlık ve sıhhat içinde ulaşmalarını diliyorum" dedi.

Belediye başkanı Behçet Saatcı ise resmi törenlerin azaltılmasına karşı olduğunu söyledi.

Statlarda düzenlenen resmi törenlerin biraz daha kısaltılabileceğini belirten Saatcı, her şeye rağmen 23 Nisan'ın özüne ve ruhuna uygun ortamın sağlanmasına katkı sunanlara teşekkür etti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement