23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'da törenlerle kutlandı.

23.04.2015 13:19

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'da törenlerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Vali Muammer Türker koltuğunu Hanım Ömer Çağıran İlköğretim Okulu öğrencisi Defne Öztürk'e bıraktı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 95 yıl önce demokrasinin temelini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak attığını ifade eden Öztürk, Cumhuriyet kurulduktan sonra 23 Nisan'ı çocuklara armağan eden Atatürk'ü rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Temsili vali Defne Öztürk, "Huzurlarınızda Türkiye'ye layık olabilmek için daima çalışacağımıza ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracağımıza söz veriyoruz" dedi.

Turizmin ve tarımın başkenti Antalya'nın Türkiye'nin gözbebeği olduğunu belirten temsili Vali Öztürk, bu nedenle kentin temizliği, güvenliği, ulaşımı, tanıtımı ve yatırımlarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Antalya'nın G20 Zirvesi, Dünya Botanik EXPO'su gibi büyük organizasyonlara evsahipliği yapacağını hatırlatan Defne Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Emniyet Müdüründen bu konulara ilişkin telefonla bilgi alarak, talimatlarda bulundu.

Makamda hazır bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'dan da bilgiler alan Öztürk, "Milli ve manevi değerlere sahip çıkarak aileme ve ülkeme faydalı bir insan olacağıma söz veriyorum" dedi.

Öztürk, kendisine koltuğunu emanet eden Vali Muammer Türker'e teşekkür etti ve herkesin Regaip Kandili'ni kutladı.

Temsili Vali Defne Öztürk'e hediyeler vererek başarılar dileyen Vali Muammer Türker, "Defne Öztürk'ün makamda sembolik de olsa gösterdiği performans, olaylara yaklaşımı takdire şayan. Kendisini, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum" dedi.

Karaalioğlu Parkı'ndaki kutlamalar

Kutlamalar daha sonra Karaalioğlu Parkı'nda devam etti. Programı Vali Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile çok sayıda vatandaş ve turistler izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Büyük Önder Atatürk'ün 23 Nisan'ı Türk ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini hatırlattı.

Atatürk'ün inanç ve dualarla kurulan yeni ve genç Türk devletinin geleceğini çocuklarda gördüğünü belirten Gülay, bugün konulan hedefler doğrultusunda hızla ilerlendiğini kaydetti.

TRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğine katılan ülke çocukları ile çeşitli okullardan öğrencilerin hazırladığı gösteriler ilgiyle izlendi. Program sonunda Vali Muammer Türker ve protokol üyeleri çocukları kutlayarak bir süre şarkılarına eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement