23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu öğrenciye bıraktı.

22.04.2016 14:34

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu öğrenciye bıraktı.

Öğrenciyi kapıda karşılayan vali Yerlikaya, koltuğunu Mustafa Necati Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Samet Pişkin'e bıraktı.

Valilik koltuğuna oturan Pişkin, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Öğrenciyle bir süre sohbet eden Yerlikaya, Pişkin'e gelecekte ne olacaksın diye sordu.

Pişkin ise gelecekte pilot olacağını ve bu yıl Hava Harp Okulu'nu kazanmak istediğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. yıl dönümünü kutlayan vali Yerlikaya, "Bu bayramda tüm çocukların bayramını kutluyorum. Tüm bayramlara sağlıklı bir şekilde kavuşmalarını temenni ediyoruz. Bir şehir içerisinde 350 bin misafirle yaşıyoruz. Bu misafirlerin çocukları bizim çocuklarımızla beraber 24 bin öğretmenimizle Türkiye ve Suriye'nin geleceğini hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Mehmetçik Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Umay Kevser Kereci'ye koltuğunu devretti.Kereci, belediye başkanlığı makamına oturarak öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Türkiye'de barış ve demokrasinin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk açıldığı gün olduğunu hatırlatan Kereci, " Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi Türkiye ve tüm ülkeler için barış temennisinde bulunuyorum. Savaşlarda en çok çocuklar zarar görür. Çocukların ölmediği ve acı çekmediği bir dünya diliyorum. Türkiye'yi Türkiye yapan birlik ve beraberliğimizin hiç bozulmamasını ümit ediyorum. Belediye başkanı olarak çocuklar için daha yaşanabilir bir dünya istiyorum. " dedi.

Şahin ise Kevser Kereci'nin dünya barışı mesajının çok anlamlı bulduğunu belirtti.

Yaşanılan coğrafya ve bugünlerde yaşanan olayların ne kadar hassas olunduğunu herkesin gördüğünü ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Dünya barışı hem kendi bölgemiz, ülkemiz hem de dünya çocukları için çok gerekli. Biz de dünya barışı için yerel kalkınmada öncülük ediyoruz. Çocuklarımızın aileleriyle beraber mutlu yaşaması için mekanlar üretmemiz gerekiyor. Çünkü şehir insanın, insan şehrin aynasıdır. Yeşil alanlar içerisinde şehre geldiğiniz zaman bakışınız değişiyor. Biz çocuk dostu kent olma iddiasıyla yola çıktık. Metrekareye düşen yeşil alanları çoğaltmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. "

Konuşmaların ardından Şahin, Kereci'ye Büyükşehir amblemi bulunan forma ve kırtasiye seti hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement