23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan ile Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

22.04.2016 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan ile Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Çetinkaya, mesajında, milli bağımsızlığın, demokrasinin ve cumhuriyetin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 96. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Olağanüstü şartlarda oluşan ve kurtuluş savaşının mucizevi mücadelesine yön veren kararların alındığı çatının TBMM olduğunu ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen kutsal mücadelenin anlam ve önemini vurgulamak ve nesilden nesle aktarılması için 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Devletimizin tüm çabaları, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar yetiştiren bir Türkiye oluşturmak içindir. TBMM'nin kuruluşunda ve kurtuluş savaşımızın kazanılmasında emeği geçen tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."

Milletvekili Mikail Arslan ise, mesajında, milli egemenliğin vücut bulduğu TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümünün birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir coşkuyla idrak edildiğini anlattı.

Milli mücadelenin hayat kadar önemli olduğunu vurgulayan Arslan, "Son dönemlerde dünyanın birçok coğrafyasında meydana gelen hadiseler, bağımsızlığın ve milli egemenliğin, bir millet için ekmek ve su kadar öncelikli olduğunu göstermiştir. Bu bilinç ile milli iradenin tecelli ettiği parlamentonun bir üyesi olarak egemenlik mücadelesi veren ecdadımızı bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum. Milletimizin geleceği ve sarsılmaz egemenliğimizin nüveleri olan çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.?" ifadelerini kullandı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın coşkusu içinde olduklarını kaydetti.

1979 yılından itibaren dünya çocukları ile birlikte kutlanmaya başlanan bayramın, bugün farklı kültürlerin buluşmasına, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına aracılık eden evrensel bir bayram haline geldiğini vurgulayarak, şunları anlattı:

"İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır. Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, TBMM'nin açılışının 96. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement