Gümüşhane'de Öğretmenler Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Öğretmenler Günü Kutlamaları

Gümüşhane'de düzenlenen programda, göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

24.11.2014 12:39  Güncelleme: 12:47

Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program gerçekleştirildi.

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesince Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şahinkaya, yaptığı konuşmada, dünya tarihinde olduğu gibi Türk tarihinde de öğretmenliğin çok eski bir uğraş alanı olduğunu belirterek, Türkiye'de, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türk eğitim sisteminin çağdaş temellere oturtulduğunu söyledi.

Öğretmenlerin eğitim sistemi sayesinde, bireyleri öngörülen hedeflere yönelten, bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazandıran sürece liderlik ettiklerini ifade eden Şahinkaya, "Bugün bütün dünyada, milletlerin yetişmişlik düzeyleri, eğitimlerine verdikleri önemle ölçülmektedir. Dolayısıyla milletlerin hedeflerine ulaşmalarında en önemli unsurlardan biri öğretmenlerdir. Öğretmenliğin önemi de bu büyük hedeflerin merkezinde olmasından ve de özünde insan oluşundan kaynaklanmaktadır" dedi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından Vali Yavuz, emekli öğretmenler adına Cemal Karabulut'a hizmet şeref belgesi ve çiçek verdi.

Program, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi korosunun hazırladığı öğretmenler oratoryosuyla sona erdi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Öğretmenler Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement