25. Ieft Yurt Dışı Eğitim Fuarları" 25. Kez Kapılarını Açacak - Son Dakika
Güncel

25. Ieft Yurt Dışı Eğitim Fuarları" 25. Kez Kapılarını Açacak

"Avrupa'nın en büyük yurt dışı eğitim organizasyonu" olan IEFT Fuarları, bu yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana'da 8 17 Mart tarihleri arasında yapılacak Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurt dışındaki eğitim kurumlarıyla buluşturan ve bu kurumların sunduğu burs ve benzeri imkanları ziyaretçilere tanıtan fuarlarlara, 35 ülkeden 200'e yakın üniversite ve kolejin katılması bekleniyor.

08.03.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük yurt dışı eğitim organizasyonu olan IEFT Fuarları (International Education Fairs of Turkey), bu yıl 25'inci kez kapılarını açacak.

"Avrupa'nın en büyük yurt dışı eğitim organizasyonu" olan IEFT Fuarları, 2002 yılında 8 ülkeden 35 üniversite ve 1500 ziyaretçi ile kapılarını açtı. Bu yıl 8-17 Mart tarihleri arasında Ankara, İzmir, İstanbul, Eskişehir ve Adana'da düzenlenen "25. IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları"na 35 ülkeden 200'e yakın üniversite ve kolejin katılması bekleniyor.

Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurt dışındaki eğitim kurumlarıyla buluşturan ve bu kurumların sunduğu burs ve benzeri imkanları ziyaretçilere tanıtan fuarlar süresince 1000 kişiye ücretsiz on-line İngilizce dil kursu armağan edilecek, 25 kişi de ücretsiz İngilizce dil kursu kazanma imkanı bulacak.

Artan ziyaretçi hacmi nedeniyle bu yıl İstanbul kısmı, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuar, 100'den fazla seminere ev sahipliği yapacak. Fuarlara bu yıl özellikle Kanada ve Almanya'dan önemli bir katılım söz konusu. Kanada'dan 20 üniversitenin yanı sıra 4 lisenin temsilcileri hazır bulunacak, Almanya'dan ise bazıları ücretsiz olmak üzere 12 üniversite katılacak.

ABD ve İngiltere'den 50'nin üzerinde olmak üzere, Almanya, Kanada, Rusya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Macaristan, Polonya, Çin, Danimarka, Litvanya, Avusturya, Estonya, Kazakistan, Bosna-Hersek gibi dünyanın değişik ülkelerinden 200'ün üzerinde eğitim kurumu IEFT Fuarlarına katılarak sundukları imkanları öğrenciler ve ailelerine tanıtacak.

Fuarlara katılacak kurumlar arasında, University of Southampton, University of York, Cardiff University, California State University, New York Institute of Technology, New York University School of Engineering, State University of New York, University of Buffalo, University of Nevada, University of San Francisco (School of Management), University of Southern California, University of Washington, The University of British Columbia, Frankfurt School of Finance & Management, Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg, Fachhochschule Frankfurt am Main, Universität Konstanz, The American University of Paris, Tallinn University, University of Applied Sciences Upper Austria, MIP-Politecnico di Milano, Danish Business Academies, Tomsk Polytechnic University, Sophiahemmet University, University Sarajevo (Faculty of Adminstration) gibi dünyaca ünlü üniversiteler de yer alıyor.

50 bin ziyaretçi

Her yıl yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği IEFT Fuarları'na gelen ziyaretçiler, üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversite transfer, dil okulları, yaz okulları, sertifika-diploma programları, staj, lise eğitimi ve burslu yurt dışı eğitim konularında kurum temsilcilerinden bilgi alabilecek, ülkelerin eğitim ortamları konusunda merak ettikleri soruları yöneltebilecekler.

Üniversite ve kolejlerin her yıl çok sayıda öğrenciye kısmi veya tam eğitim bursu sağladıkları IEFT Fuarları boyunca pek çok seminer düzenlenecek ve öğrenciler fuar alanı dışında seminerlere ücretsiz katılarak yurt dışı eğitim konusunda kapsamlı bilgi sahibi olabilecekler. Ülke, program, okul, burs, iş, kariyer ve vize gibi merak edilen konularda düzenlenecek seminerler herkese açık olacak.

Fuarların en önemli bölümlerinden birisi de, yurt dışı eğitimde şart olan dil yeterlilik sınavları konusunda yapılacak olan seviye belirleme deneme sınavları. Ücretsiz olarak IELTS ve TOEFL IBT seviye tespit sınavları ve genel İngilizce dil yeterlilik sınavları özel bir bölümde yapılacak ve böylece öğrenciler İngilizce dil seviyelerini ölçebilecekler.

Fuar kapsamındaki IEFT Yurt Dışı Eğitim Günleri bugün Eskişehir Dedepark Oteli'nde, yarın da Adana Hilton Oteli'nde yapılacak. IEFT Fuarları, 11 Mart'ta Ankara Sheraton Oteli'nde, 13 Mart'ta İzmir Hilton Oteli'nde, 15-16 Mart'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde, 17 Mart'ta da İstanbul Anadolu yakasındaki  ByOtell'de yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 25. Ieft Yurt Dışı Eğitim Fuarları' 25. Kez Kapılarını Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement