Ahilik Haftası İçin Gün Sayılıyor - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası İçin Gün Sayılıyor

Ahilik Haftası İçin Gün Sayılıyor

Ahilik Haftası, Kırşehir merkezli olmak üzere 22 28 Eylül'de ülke genelinde kutlanacak.

12.08.2014 14:26  Güncelleme: 12:29

Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı, Kırşehir'de yapıldı.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya Vali Özdemir Çakacak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü Kazım Ceylan ile diğer yetkililer katıldı.

Çakacak, burada yaptığı konuşmada, 27. Ahilik Haftası kutlamalarının, Kırşehir merkezli olmak üzere 22-28 Eylül tarihlerinde ülke genelinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu belirten Çakacak, "Ahilik Haftası kutlamaları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinesinde yürütülmektedir. Ahilik kutlamalarının ve toplantılarının ilimizden yapılmasından dolayı son derece memnunuz. Hepimizin öncelikli hedefi, Ahi Evran-ı Veli ve onun felsefesini tanımak, tanıtmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır" diye konuştu.

Çakacak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın, Ahilik Haftası kutlamalarının yanı sıra Ahilikle ilgili çalışmalara da destek verdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kırşehir Ahi Evran Külliyesi Destek Protokolü, geçen hafta Sayın Bakanımızın himayesinde imzalandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği tarafından projeye 20 milyon lira destek verildi. Projeye destek veren Sayın Bakanımız ile diğer kuruluşlara teşekkür ediyorum."

"Ahilik kültürünün doğuş noktası Kırşehir'dir"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yücel ise bakanlık olarak, ülkede ticaretin düzenlenmesinden sorumlu olduklarını söyledi.

Yücel, Ahilik kültürünün doğuş noktasının Kırşehir olduğunu vurgulayarak, "Ticaret kültürümüze ve sosyal yaşantımıza hakim olması için gayret içinde olduğumuz Ahiliğin ocağındayız. Her yıl bir önceki yıldan daha kapsamlı ve etkin kutlama programı düzenlemek için hep birlikte gayret ediyoruz" diye konuştu.

Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'nın, gelenek olarak kutlamalardan bir ay önce Kırşehir'de gerçekleştirildiğini anımsatan Yücel, toplantının amacının etkinliklerin daha detaylı değerlendirilmesini sağlamak olduğunu kaydetti. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası İçin Gün Sayılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement