27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası - Son Dakika
Spor

27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası

Türkiye, kadın kumite ve erkek kata kategorilerinde takım olarak birinci oldu Genel klasmanda Türkiye; 27 altın, 25 gümüş, 43 bronz madalya kazanarak zirvede yer aldı.

06.04.2014 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası'nda Türkiye, kadın kumite ve erkek kata kategorilerinde birinci oldu.

Büyükçekmece Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 16 ülkeden 765 sporcunun katıldığı organizasyonda Türkiye, kadın kumite ve erkek katada ilk sırada yer aldı.

Finlandiya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek Metin Sofuoğlu, Selim Sofuoğlu ve Ali Sofuoğlu'ndan oluşan büyük erkek kata milli takımı, dünya gençler şampiyonu olan Lütfullah Teber, Yavuz Selim Oruç ve Fatih Sadullah Selman'ın yer aldığı genç milli takımı, finalde 5-0 yenerek altın madalyaya ulaştı. Üçüncülük kürsüsüne de yine Türk sporcular çıktı.

Kadınlar kata kategorisinde ise finalde Sırbistan'a 5-0 yenilen genç milli takım ikinciliği elde etti. Bu dalda üçüncülük kürsüsünde Türkiye A ve B takımları yer aldı.

Meltem Hocaoğlu, Ece Yaşar ve Merve Çoban'dan oluşan kadın kumite takımı ise İran karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen diğer iki müsabakasını kazanarak şampiyon oldu. İran'ın gümüş madalyada kaldığı bu dalda bronz madalyalar Meksika ve Sırbistan'a gitti.

27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası'nda üç gün boyunca ümit, genç ve büyüklerde yapılan mücadeleler sonunda genel klasmanda Türkiye; 27 altın, 25 gümüş, 43 bronz madalya kazanarak zirvede yer aldı. Dört altın, 2 gümüş, 10 bronz madalya ile Azerbaycan'ın genel klasman ikinciliğini elde ettiği turnuvada üçüncülük, 3 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan Suudi Arabistan'ın oldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement