30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Zafer, Balıkesir'in ilçelerinde törenlerle kutlandı.

30.08.2014 16:12

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Balıkesir ilçelerinde törenle kutlandı.

Manyas'taki kutlama, Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmanın da yapıldığı törene, Kaymakam Mehmet Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Kürşat Karademir, Belediye Başkanı Tanjan Barçın ve vatandaşlar katıldı.

Bandırma

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Bandırma 6'ncı Jet Hava Üs Komutanlığında görevli Hava Pilot Üsteğmen Resul Güldüren, günün anlam ve önemi belirten konuşma yaptı. Şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Törene, Vali Yardımcısı Zeki Karaca, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 6'ncı Jet Hava Üs Komutanı Garnizon Komutan Vekili Albay Zeynel Abidin Yalçın, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Cumhuriyet Başsavcıvekili İbrahim Esen ve vatandaşlar katıldı.

Edremit

Şehit Hamdibey Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıttaki törenin ardından protokol üyeleri, tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Yılmaz Akpınar Bulvarı'nda devam eden kutlamalarda şiirler okundu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Tören, 19'uncu Motorlu Piyade Tugayı'na ait birliklerin resmigeçidiyle sona erdi.

Ayvalık

Kutlamalar kapsamında ilçede Büyük Zafer Koşusu düzenlendi.

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Ayvalık Atletizm Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen koşuya minikler, yıldızlar, gençler, büyükler ve masterler katıldı. 65 kişinin katıldığı koşuda dereceye girenlere armağanlar verildi.

Törene, Ayvalık Kaymakamı Naif Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kemal Gümüştekin, Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve vatandaşlar katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement