30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı

Burdur Valisi Hasan Kürklü, tarihi üstün başarılarla dolu Türk milletinin iftihar abidesi olan 30 Ağustos Zaferi'nin, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatı olduğunu bildirdi.

28.08.2015 14:46

Burdur Valisi Hasan Kürklü, tarihi üstün başarılarla dolu Türk milletinin iftihar abidesi olan 30 Ağustos Zaferi'nin, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatı olduğunu bildirdi.

Vali Kürklü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu zaferin Türk ordusunun milletiyle tam olarak birleşmesinin ve bütünleşmesinin eseri olarak herkesin haklı gururu olduğunu kaydetti.

30 Ağustos tarihinin Türk ulusunu esir etmek isteyen güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, yan yana, omuz omuza mücadele vererek zafer destanını yazdığı gün olduğunu belirten Kürklü mesajında, "Tarihi üstün başarılarla dolu Türk milletinin iftihar abidesi olan 30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatıdır. Bu zafer, cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır" ifadesini kullandı.

"Çok iyi bilinmelidir ki dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, birliğinden ve yüksek insani değerlerle insanlığa hizmetten asla taviz vermeyecektir" diyen Kürklü, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Büyük Taarruz ile tarihi bir mücadele veren ecdadımız bize şanlı bir tarih ve bağımsız bir ülke bırakmıştır. Bıraktıkları büyük mirasa sahip çıkarak ondan ilham almaya devam edeceğiz. Tarih boyunca birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran aziz milletimiz 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da elde ettiği büyük zaferle birlikte ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugün bizlere düşen bütün imkansızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır."

Kürklü mesajında, mukaddes vatanın birliği ve Türk milletinin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 93. yıldönümünde başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını bildirdi.

Kürklü, Burdur halkının ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement